• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2002., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

05.03.2002., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta ieņēmumiem

Februārī valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir bijuši 52,3 miljoni latu, speciālo budžetu ieņēmumi — 64,6 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par budžeta izpildi janvārī. Valsts budžeta fiskālais deficīts februārī tādējādi bijis tikai aptuveni 6,5 miljoni latu.

Janvāris valsts kopbudžetā beidzās ar 5 miljonu latu fiskālo pārpalikumu, tādējādi kopējā budžeta situācija ir ļoti laba.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš norāda: “Mani patiesi priecē veiksmīgie budžeta izpildes rādītāji februārī — šie skaitļi liecina par attīstības turpināšanos. Spriežot pēc februāra budžeta izpildes datiem, mēs spēsim pat ar uzviju izpildīt Starptautiskā valūtas fonda stingro budžeta fiskālā deficīta kritēriju pirmajam ceturksnim, kam tas noteikts 20 miljoni latu.

Turklāt jāņem vērā, ka februārī ir mazāk darba dienu, bet izdevumi budžetā bija pat lielāki nekā citus mēnešus, piemēram, Latvijas Hipotēku un zemes bankas pamatkapitālā tika ieskaitīti 10 miljoni latu no kapitalizētā Pasaules bankas aizdevuma.”

Februārī kopējā pamatbudžeta ieņēmumu prognoze ir izpildīta par 108,4%, liecina Valsts kases dati. Piemēram, uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumu prognoze izpildīta par 108,5%, degvielas akcīzes nodokļa ieņēmumu prognoze — par 116,3%, pievienotās vērtības nodokļa prognoze — par 102%.

Pamatbudžeta februāra izdevumi ir 68,97 miljoni latu, speciālo budžetu izdevumi - 65 miljoni latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!