• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu vidusskolēnu mācībām ārzemēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2002., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tālāku Dānijas un Latvijas sadarbību

Vēl šajā numurā

27.02.2002., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu vidusskolēnu mācībām ārzemēs

“United World Collages” (UWC) Latvijas organizācija izsludinājusi konkursu jauniešiem, kas pašlaik mācās 10. vai 11. klasē, par tiesībām piedalīties pilnībā apmaksātā divus gadus ilgā mācību programmā kādā no UWC kustības koledžām Itālijā, Norvēģijā vai ASV, informē UWC Latvijas organizācijas priekšsēdētājs Juris Tūns.

Mācības UWC skolās notiek pēc “International Baccalorate” programmas. Tās ilgst divus gadus un ietver svešvalodu, sociālo un eksperimentālo zinātņu disciplīnu apgūšanu, kā arī dažādas mākslas studijas. Šī programma ir starptautiski atzīta un tiek praktizēta vairāk nekā 700 koledžās visā pasaulē.

Papildus akadēmiskajam kursam koledžas jauniešiem tiek piedāvāta daudzveidīga aktivitāšu un sabiedrisko darbu programma. Studenti tiek iesaistīti dažādu pasākumu rīkošanā gan pašā koledžā, gan ārpus tās. Tas veicina jauniešu pašiniciatīvu, māca būt iecietīgiem un prast sastrādāties ar jauniešiem, kas pārstāv citas tradīcijas un domāšanu.

UWC Latvijas organizācija jau no 1992.gada katru gadu izsludina konkursu stipendiju iegūšanai mācībām UWC koledžās. Šo gadu laikā 30 talantīgi jaunieši no dažādām Latvijas vietām pavadījuši divus gadus kādā no UWC skolām Itālijā, Lielbritānijā, Ķīnā, Kanādā, Norvēģijā, Indijā vai ASV.

Kopš UWC Latvijas Nacionālās komitejas darbības sākuma tai izdevies piesaistīt vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru Latvijas talantīgo bērnu izglītībai. Vienas ceļazīmes cena diviem mācību gadiem UWC koledžās atkarībā no valsts svārstās no 22 000 līdz 50 000 ASV dolāru.

UWC ir starptautiska izglītības organizācija, kurā ietilpst koledžas visos pasaules kontinentos. Organizācijas mērķis ir sniegt jauniešiem no visām pasaules valstīm neatkarīgi no materiālā stāvokļa, rases vai reliģiskās pārliecības kvalitatīvu, starptautiski atzītu izglītību un multinacionālā mācību vidē veicināt jauniešos dažādu kultūru savstarpēju sapratni.

Pieteikties mācībām UWC skolās no 2001.līdz 2003. gadam var jebkurš jaunietis, kurš pašlaik mācās 10. vai 11. klasē. Lai piedalītos konkursā par pilnas stipendijas iegūšanu, pieteikumā jāiekļauj eseja latviešu valodā, kur kopā ar dzīvesstāstu būtu atspoguļotas domas un pamatota vēlēšanās mācīties tieši UWC.

Tāpat jāiesniedz iepriekšējā mācību gada liecības kopija, skolas izsniegts raksturojums, 2 – 3 ieteikuma vēstules no ārpusskolas nodarbību vietām, svešvalodu skolotāja ieteikuma vēstule, vecāku vēstule, kas apstiprina kandidāta izvēli piedalīties konkursā un uzvaras gadījumā mācīties divus gadus ārpus Latvijas, kā arī divas aploksnes ar markām un atpakaļadresi.

Pieteikums ar visiem nepieciešamajiem materiāliem jānosūta līdz 2002.gada 16.martam. Adrese: “United World Collages” Latvijas organizācija, K.Barona iela 99, Rīga, LV-1012.

Neskaidrību gadījumā var vērsties pie organizācijas darbiniekiem pa e-pastu: zane.linde@bkc.lv vai indulisabolins@hotmail.com vai zvanīt pa tālruni 7171919 (trešdienās un piektdienās no 18.30 līdz 20.30). Informācija par UWC ir atrodama arī organizācijas interneta mājaslapā www.abc.lv/uwc.

 

Sabiedrisko attiecību centrs “RKT-Publicitāte”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!