• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vidzemes fondu drošības stiprināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2002., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar nesavtīgu atbalstu mūsu cilvēka veselībai

Vēl šajā numurā

27.02.2002., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vidzemes fondu drošības stiprināšanai

Pagājušajā nedēļā, 21. februārī, Valmierā notika sabiedriskās organizācijas “Vidzemes fonds” dibināšanas sapulce

Doma par šādas organizācijas dibināšanu radās 14.februārī, Valmieras domes deputātu un pilsētas uzņēmēju tikšanās laikā, kurā tika spriests, ko darīt situācijā, kad savā pilsētā vairs nevar justies pietiekami droši. Sarunās izskanēja viedoklis, ka valsts drošību kopumā nav spējīga garantēt, un tieši šā iemesla dēļ, lai panāktu situācijas uzlabošanos, ir jārīkojas neatkarīgi. Organizācijas dibināšana būtu viens no soļiem šā mērķa sasniegšanai. “Uzņēmēja Edgara Čapus slepkavība satricināja visu Vidzemi. Tā liek mums saliedēties, liek šai brīdī domāt, ka laikam paļauties varam tikai uz saviem spēkiem,” teica Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Jaunizveidotās organizācijas mērķi ir daudzpusīgi: stiprināt Vidzemes reģiona drošību, sekmēt noziedzības līmeņa samazināšanu un sabiedriskās drošības uzlabošanos. Lai novērstu interesi iesaistīties likumpārkāpumos, veicināt jaunatnes iesaistīšanu izglītības, kultūras, sporta nodarbībās, kā arī popularizēt likumu ievērošanu un atbalstīt izglītotas un veselīgas sabiedriskās vides izveidošanu. Savukārt par svarīgākajiem uzdevumiem “Vidzemes fonda” dibinātāji uzskata sabiedriskās kārtības nodrošināšanas atbalstu kultūras pasākumos, kurus rīko pašvaldība vai organizācijas biedrs, alkoholisma un narkomānijas apkarošanas pasākumu rīkošanu Vidzemes reģionā, kā arī reālu palīdzību Valsts policijai, veicot tās likumā noteiktos uzdevumus un pienākumus un dalību Vidzemes reģionālā ekspertīžu centra ķīmiskās un bioloģiskās laboratorijas izveidē, kas nodarbotos ar narkotisko vielu ekspertīžu izdarīšanu privātām personām. Savu mērķu veikšanā Vidzemes fonds ir paredzējis lietot visas likumos atļautās darbības, gan piesaistot līdzekļus, saņemot ziedojumus, gan radot un paplašinot materiāli tehnisko bāzi, gan slēdzot līgumus par dažādu veidu sadarbību.

Kopumā par organizācijas dibinātājiem kļuva deviņas juridiskas un divas fiziskas personas: Valmieras uzņēmēju organizācija “Klubs 13 plus”, Valmieras uzņēmēju klubs “Ozols”, SIA “Ekers”, SIA “Vidzemes būvnieks”, apsardzes firmas SIA “Respekts”, SIA “Falck apsargs” un “Vidzemes drošības serviss”, restorāns “Vecpuišu parks”, kā arī Valmieras pilsētas dome. Sapulces dalībnieki organizācijas valdē ievēlēja Valmieras mēru Māri Kučinski, Valmieras uzņēmēju organizācijas “Klubs 13 plus” pārstāvi Jāni Matisonu un Valmieras uzņēmēju kluba “Ozols” pārstāvi Normundu Grīvu. Dibināšanas sapulcē tika pieņemti organizācijas statūti, nolemts par organizācijas valdes skaitlisko sastāvu un organizācijas “Vidzemes fonds” dalībnieku loku. Par to var kļūt juridiskas personas, sabiedriskās organizācijas un fiziskas personas, kā arī valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijas. Runājot par iestāšanās maksas un biedra naudas apmēriem, atbalstu guva viedoklis, ka tām jābūt visai simboliskām, lai dotu iespēju organizācijā iesaistīties ikvienam, kam rūp drošas vides izveidošana.

Atbalstu un gatavību iesaistīties šajā organizācijā ir izteikuši arī citi Vidzemes uzņēmēji un pašvaldības. “Visi piekrīt tam, ka ir jāsadarbojas, lai kopīgiem spēkiem atbalstītu pasākumus drošas Vidzemes izveidošanai,” uzsvēra Valmieras mērs.

Organizācija “Vidzemes fonds” tās dibinātāju vārdā izsaka gatavību kopīgi strādāt, lai Vidzemē izveidotu drošu un stabilu vidi un neatkārtotos Valmieras un Valkas šā gada februāra sākuma notikumi. Ne tikai vārdos, bet arī darbos ir paredzēts, ka organizācija sniegs atbalstu un palīdzību Valsts policijai, kam trūkst gan kvalitatīva tehniskā nodrošinājuma un reizēm pat degvielas automašīnām tās darbībās. Vidzemes fonda veidotāji uzskata, ka nav pieļaujama situācija, ka šādi faktori varētu būt par šķērsli operatīvai un kvalitatīvai darbībai, kas saistīta ar noziegumu novēršanu un atklāšanu, kas ir viens no drošības veidošanas pamatelementiem. Nav laika gaidīt palīdzību no malas, ir jārīkojas pašiem un jāatbalsta policija Valmierā un Vidzemē, lai kopīgiem spēkiem pēc iespējas ātrāk panāktu drošas vides izveidošanu gan Valmierā, gan reģionā — atzina sapulces dalībnieki.

Paredzams, ka sabiedriskās organizācijas “Vidzemes fonds” pirmā kopsapulce varētu tikt sasaukta 2002. gada martā pēc organizācijas reģistrēšanas LR Uzņēmumu reģistrā. Šajā sapulcē plānots ievēlēt arī atlikušos četrus organizācijas valdes locekļus, kā arī valdes priekšsēdētāju.

Zaida Kalniņa, “LV” pašvaldību lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!