• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tūristiem ērtu un drošu vīzu režīmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2002., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs:
Saņemot Igaunijas valsts apbalvojumu

Vēl šajā numurā

26.02.2002., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tūristiem ērtu un drošu vīzu režīmu

Tā kā strauji tuvojas kārtējā tūrisma sezona un aktuāls kļūst jautājums par tūristu ceļošanu uz Latviju, Ārlietu ministrija informē par vīzu režīmiem un vīzu politiku nākamajā tūrisma sezonā.

Viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir iestāšanās ES, un līdz ar to Latvijai būs jāpārņem Šengenas acquis, turklāt Latvijas robeža ar Krieviju un Baltkrieviju vienlaikus būs arī ES robeža. Rūpes par to, lai caur jauno ES dalībvalstu robežām vienotajā Eiropas vīzu telpā neiekļūtu nelegālie ieceļotāji, ir likušas Eiropas Savienībai prasīt no kandidātvalstīm ievērojami nostiprināt topošo ES ārējo robežu un saskaņot savu vīzu politiku ar Eiropas kopējo vīzu politiku. Latvija to ir veiksmīgi realizējusi un saņēmusi atzinīgu ES novērtējumu.

Sākoties jaunajai tūrisma sezonai, Latvijas pilsoņi bez vīzas varēs doties uz 33 valstīm. Ārlietu ministrija turpina aktīvi strādāt, lai šo valstu skaits palielinātos — darba procesā ir vairāki bezvīzu līguma projekti ar ES “baltā saraksta” valstīm.

Tūristi no NVS Latvijā ieceļo ar vīzām, kuras tiek izsniegtas saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1999. gada 6. aprīļa noteikumiem Nr. 131 “Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība”.

Lai saņemtu privāto vīzu parastajā kārtībā, ir nepieciešams Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes apstiprināts Latvijas Republikas fiziskas vai juridiskas personas ielūgums.

Tūristi no NVS Latvijā varēs ieceļot ar vīzām, kuras varēs saņemt, gan uzrādot PMLP apstiprinātus ielūgumus, gan tūrisma ceļazīmes, gan starptautiskās tūrisma karnetes, gan ceļojuma čekus, viesnīcas rezervāciju un ceļojuma biļetes.

Lai padarītu vīzu saņemšanu ērtāku, tūrisma sezonā uz Latvijas pārstāvniecībām NVS reģionā tiks nosūtīti papildu darbinieki un optimizēti apmeklētāju pieņemšanas laiki.

Vīzu politika un ieceļošanas noteikumi no NVS valstīm pamatā paliks nemainīgi. Vīzu režīms pasaulē ir atzīts kā pats efektīvākais mehānisms, kurš aizslēdz ceļu nelegālajai imigrācijai, palīdzot iekšlietu dienestiem cīņā ar kontrabandu, narkotiku pārvadāšanu un citiem smagiem noziegumiem un nelegālo darbu.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!