• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar atbalsta vizīti Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2002., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar atslēgu mūsu tautsaimniecības attīstībai

Vēl šajā numurā

26.02.2002., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar atbalsta vizīti Latvijai

Šodien, 26.februārī, oficiālā vizītē ierodas Apvienotās Karalistes aizsardzības valsts sekretārs Džefrijs Hūns (Geoffrey Hoon)

Dž.Hūns Rīgā tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi – Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, Ministru prezidentu Andri Bērziņu, ārlietu ministru Induli Bērziņu, aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski un Nacionālo bruņoto spēku komandieri, pulkvedi Raimondu Graubi. Viens no sarunu galvenajiem tematiem būs Latvijas gatavošanās iestājai NATO un konkrēti ar šo procesu saistītie jautājumi. Ģ.V.Kristovskis ar Dž.Hūnu pārrunās Latvijas atbalstu cīņai pret starptautisko terorismu un Latvijas ieguldījumu šajā cīņā, NATO paplašināšanās jautājumus, kā arī Latvijas progresu Rīcības plāna dalībai NATO īstenošanā. Abi ministri pārrunās arī Latvijas un Lielbritānijas veiksmīgo divpusējo sadarbību, īpaši angļu valodas apguvē un personāla apmācībā, kā arī palīdzību Latvijas aizsardzības reformas jautājumos, īpaši plānošanas, programmēšanas un budžeta veidošanas sistēmas attīstīšanā.

Apvienotās Karalistes aizsardzības valsts sekretāra oficiālā vizīte Latvijā tikai nepilnu nedēļu pēc NATO ģenerālsekretāra lorda Džordža Robertsona vizītes ir vēl viens apliecinājums tam, ka sācies ļoti atbildīgs periods Latvijas virzībā uz NATO.

Džefrijs Hūns dzimis 1953. gada 6. decembrī Dērbijā. Mācījies Kembridžas Jēzus koledžā. Pirms ievēlēšanas parlamentā no 1976. līdz 1982. gadam lasījis lekcijas Līdsas universitātes jurisprudences studentiem, pēc tam bijis viesprofesors Luisvilas universitātē Kentuki. No 1984. līdz 1994. gadam bijis Eiropas Parlamenta loceklis, kopš 1992. gada aprīļa Apvienotās Karalistes parlamenta loceklis. No 1997. gada strādājis Lorda Kanclera departamentā, 1998. gada jūlijā paaugstināts par valsts ministru. No 1999. gada maija strādājis Ārlietu un Britu sadraudzības birojā par valsts sekretāru. 1999. gada 29. jūlijā iecelts par Eiropas lietu ministru. Par Apvienotās Karalistes aizsardzības valsts sekretāru iecelts 1999. gada 11. oktobrī. Šajā amatā viņš nomainījis pašreizējo NATO ģenerālsekretāru Džordžu Robertsonu. Precējies, ir dēls un divas meitas.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!