• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas valdības un Monako Karalistes valdības līgums par savstarpēju atteikšanos no vīzām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2002., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas valdības un Monako Karalistes valdības līgums par savstarpēju atteikšanos no vīzām (franču val.)

Vēl šajā numurā

22.02.2002., Nr. 30

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 07.09.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas valdības un Monako Karalistes valdības līgums par savstarpēju atteikšanos no vīzām

(Noslēgts notu apmaiņas ceļā)

Neoficiāls tulkojums

Monako Karalistes Valsts ministrijas Ārējo sakaru direkcija apliecina savu cieņu Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai un nolūkā veicināt savstarpējos ceļojumus un lai attīstītu sadarbību kultūras un tirdzniecības jomā starp Monako Karalisti un Latvijas Republiku, uz abpusējības pamata nosaka sekojošo:

Ņemot vērā spēkā esošos nosacījumus starp Šengenas līguma valstīm un Latvijas Republiku par vīzām un ar noteikumu, ka šie nosacījumi nepārstāj darboties kāda iemesļa dēļ.

Latvijas Republikas pilsoņi ar derīgām Latvijas Republikas pasēm bez vīzas var ieceļot Monako Karalistes teritorijā caur jebkuru robežkontroles punktu, kas atvērts starptautiskajai pasažieru satiksmei, un uzturēties tajā līdz deviņdesmit dienām.

Latvijas Republikas pilsoņiem, kuri vēlas ieceļot Monako Karalistes teritorijā uz laiku, kas ilgāks par deviņdesmit dienām, vai arī ar nolūku strādāt algotu darbu, jāsaņem nepieciešamā atļauja no Monako Karalistes kompetentajām institūcijām.

Bezvīzu režīms neatbrīvo Latvijas Republikas pilsoņus no pienākuma ievērot Monako Karalistes likumus un citus tiesību aktus.

Monako Karaliste patur sev tiesības atteikt tiesības ieceļot vai uzturēties valstī personām, kas tiek atzītas par nevēlamām.

Balstoties uz valsts drošības vai sabiedriskās kārtības apsvērumiem, Monako Karaliste uz laiku vai pilnīgi var apturēt vai pārtraukt šo kārtību, pirms tam par šo lēmumu informējot Latvijas institūcijas.

Monako Karalistes Valsts ministrijas Ārējo sakaru direkcija izmanto šo iespēju vēlreiz apliecināt savu cieņu Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai.

 

Monako,________________

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija

Rīga

 

Neoficiāls tulkojums

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija apliecina savu cieņu Monako Karalistes Valsts ministrijas Ārējo sakaru direkcijai un nolūkā veicināt savstarpējos ceļojumus un lai attīstītu sadarbību kultūras un tirdzniecības jomā starp Latvijas Republiku un Monako Karalisti, uz abpusējības pamata nosaka sekojošo:

Monako Karalistes pilsoņi ar derīgām Monako Karalistes pasēm var bez vīzas ieceļot Latvijas Republikas teritorijā caur jebkuru robežkontroles punktu, kas atvērts starptautiskajai pasažieru satiksmei, un uzturēties tajā līdz deviņdesmit dienām viena kalendārā pusgada laikā.

Monako Karalistes pilsoņiem, kuri vēlas ieceļot Latvijas Republikas teritorijā uz laiku, kas ilgāks par deviņdesmit dienām viena kalendāra pusgada laikā, vai arī ar nolūku strādāt algotu darbu, jāsaņem nepieciešamā atļauja no Latvijas Republikas kompetentajām institūcijām.

Bezvīzu režīms neatbrīvo Monako Karalistes pilsoņus no pienākuma ievērot Latvijas Republikas likumus un citus tiesību aktus.

Latvijas Republika patur sev tiesības atteikt tiesības ieceļot vai uzturēties valstī personām, kas tiek atzītas par nevēlamām.

Balstoties uz valsts drošības vai sabiedriskās kārtības apsvērumiem, Latvijas Republika uz laiku vai pilnīgi var apturēt vai pārtraukt šo kārtību, pirms tam informējot Monako Karalistes institūcijas.

Minētā kārtība stājas spēkā 30 dienas pēc notu apmaiņas.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija izmanto šo iespēju vēlreiz apliecināt savu cieņu Monako Karalistes Valsts ministrijas Ārējo sakaru direkcijai.

 

Rīga, 2001. gada 15. maijs

Monako Karalistes Valsts ministrijas Ārējo sakaru direkcija

Monako

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!