• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tērauda maiņu pret hokeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2002., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tik ilgi gaidīto biodegvielu

Vēl šajā numurā

22.02.2002., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tērauda maiņu pret hokeju

Akciju sabiedrības “Liepājas metalurgs” prezidents Kirovs Lipmans paziņojis, ka plāno atkāpties no uzņēmuma pirmā cilvēka posteņa. Tā vietā sev par prioritāti izvēlējies Latvijas sagatavošanos 2006. gada pasaules hokeja čempionātam, kuru paredzēts rīkot Rīgā. “Redzu,ka neiet tā, kā vajag. Mums nav laika. Pieļauju, ja kas neiznāks, tad vainos mani, jo es biju šīs idejas iniciators. Es nevaru visu tā palaist.”

Liepājai svarīgais maizes devējs “Metalurgs” piecu gadu laikā kopš privatizācijas ir atkopies un joprojām tiek minēts par reto pozitīvo piemēru Latvijas lielo uzņēmumu privatizācijā. Jaunie īpašnieki 1996. gadā uzņēmumu pārņēma ar 2,8 miljonu latu lieliem zaudējumiem. Jau nākamais gads, tāpat kā turpmākie, beidzās ar peļņu. Strādājošo skaits pieaudzis no 2376 līdz 2670 pērn (ar rūpnīcu netieši saistīts vismaz katrs desmitais liepājnieks), vidējā alga ir 240 latu. Lai gan arī šajos gados “Metalurgam” ir bijušas lielas grūtības gan ar jaunu tirgu iekarošanu, gan izejvielu piegādi, tomēr algu pārskaitījumi bijuši precīzi kā pulkstenis.

“Metalurga” panākumi Liepājā nepārprotami tiek saistīti ar Lipmana personību. Ticot viņa darbiem, pilsētnieki Lipmanam pirms pāris gadiem piešķīra pat Gada liepājnieka titulu. Tagad, kad viņš paziņojis savu lēmumu, pilsētā radušās bažas, vai atkāpšanās nav zīme, ka “Metalurgs” sasniedzis kādu bīstamu robežu. Pats Lipmans apgalvo: “Es palieku “Liepājas metalurga” īpašnieks arī turpmāk. Savas daļas nepārdodu, palieku valdē.” “Metalurga” labad viņš turpmāk pievērsīšoties elektrostacijas projekta īstenošanai, bez tās nav iespējama “Metalurga” modernizācija un attīstība.

 

“DIENAS” pielikums “SESTDIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!