• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Regulatora padomes un Konkurences padomes sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2002., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

21.02.2002., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Regulatora padomes un Konkurences padomes sadarbību

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome 19.februārī tikās ar Konkurences padomes vadību. Tikšanās mērķis bija noteikt abas puses interesējošos sadarbības virzienus un formas.

Kā jau ziņots iepriekš, “Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbības stratēģijā un pamatprincipos” noteikts, ka “viens no galvenajiem Regulatora uzdevumiem izvirzīto mērķu sasniegšanai ir pašlaik ierobežotās konkurences attīstība atbilstoši valdības akceptētajām ilgtermiņa sektorpolitikām. Konkurence stimulēs pakalpojumu sniedzējus darboties ar maksimālu efektivitāti un nodrošinās patērētājiem izvēli, zemākas cenas un augstāku pakalpojumu kvalitāti. Regulators tieši iejauksies pakalpojumu sniegšanas procesā tikai un vienīgi tur, kur konkurence ir ierobežota. Regulators veidos pastāvīgu sadarbību ar Konkurences padomi”.

Kā iespējamie sadarbības virzieni tikšanās laikā minēta informācijas apmaiņa un kopīgu pasākumu (semināru, apmācības programmu u.c.) organizēšana par jautājumiem, kas saistīti ar konkurences un tirgus liberalizācijas sekmēšanu. Ne mazāk būtiska būtu turpmākā viedokļu apmaiņa, lemjot par regulēšanas metožu izmaiņām atsevišķās nozarēs un pakalpojumiem. Tāpat abas puses apliecināja ieinteresētību kopīgi strādāt, lai sekmētu sektorpolitiku un likumdošanas pilnveidošanu, kopīgi veiktu tirgus pētījumus, kā arī izstrādātu vienotu pieeju tirgus liberalizācijai regulējamās nozarēs.

Abas puses vienojās, ka mēneša laikā tiks precizētas sadarbības formas un noteikti galvenie sadarbības virzieni, kas tiks atspoguļoti Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Konkurences padomes sadarbības protokolā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas padomes preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!