• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finansu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2002., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par hipotekārās kredītsistēmas veicināšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

21.02.2002., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finansu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām

Vakar, 20.februārī, notika Finansu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pirmās sarunas 2002.gadā. Finansu ministriju sarunās pārstāvēja finansu ministrs Gundars Bērziņš, kā arī ministrijas augstākās amatpersonas.

Sarunas starp Finansu ministriju un Pašvaldību savienību notiek regulāri, gatavojot Ministru kabineta un LPS vienošanās protokolu par nākamā gada budžetu. Tā kā Saeimas vēlēšanu dēļ budžeta izskatīšana Ministru kabinetā šogad sāksies tikai novembra sākumā, arī sarunās ar pašvaldībām par 2003.gada budžetu daudzus jautājumus būs iespējams konkretizēt tikai gada nogalē. Pašvaldību pārstāvji tika informēti par 2003.gada budžeta projekta veidošanas procedūru un termiņiem, ko 19.februārī apstiprināja Ministru kabinets.

Satiksmes ministrija sniedza informāciju par degvielas akcīzes nodokļa pārskaitījumiem uz pašvaldību autoceļu fondiem – par 2001.gadā pārskaitīto līdzekļu apjomu un termiņiem. Sarunu dalībnieki vienojās, ka Satiksmes ministrija un Latvijas Pašvaldību savienība, līdzdarbojoties Finansu ministrijai, sagatavos nepieciešamos grozījumus valdības noteikumos par Valsts autoceļu fonda un pašvaldību autoceļu (ielu) fondu izveidošanas, pārvaldīšanas un izlietošanas kārtību.

Sarunās skarti jautājumi arī par nekustamā īpašuma nodokļa prognozi 2003.gadam un iedzīvotāju ienākuma nodokļa procentuālo sadali 2002.gadā. Finansu ministrija un LPS vienojās, ka pie šo jautājumu apspriešanas tās atgriezīsies nākamajās sarunu reizēs, kad būs pieejama detalizētāka informācija.

LPS tika sniegta informācija par pašvaldību budžetu izpildi 2001.gadā. Salīdzinot ar 2000.gadu, pērn pašvaldību kopējie ieņēmumi bijuši par 8% lielāki, izdevumi – par 10% lielāki. Pašvaldību konsolidētā budžeta fiskālais deficīts bija 34 miljoni latu, kura lielāko daļu veidoja Rīgas pilsētas budžeta deficīts (23,9 miljoni latu). Finansu ministrs izteica pašvaldību pārstāvjiem savu negatīvo viedokli par Rīgas pilsētas rīcību, pieļaujot tik lielu budžeta deficītu un tādējādi kaitējot visas valsts prestižam.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!