• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija Par komisijām nododamajiem likumprojektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2002., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par A.Ruseli

Vēl šajā numurā

21.02.2002., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par komisijām nododamajiem likumprojektiem

Septiņpadsmit dažādu frakciju deputāti iesnieguši izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Augstākās padomes deputātu tiesisko stāvokli un pensijām”” (reģ.nr.1178).

Likuma grozījumi paredz piešķirt visiem Latvijas Republikas Augstākās padomes deputātiem un PSRS Tautas deputātiem no Latvijas, kuri no 1988.gada līdz 1991.gadam cīnījās par mūsu valsts neatkarību, vienādas tiesības uz speciālo valsts pensiju.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā likumprojektu paketi saistībā ar Latvijas pievienošanos 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvajam protokolam par nāvessoda atcelšanu:

• Ārlietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Par 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvo protokolu par nāvessoda atcelšanu” (reģ.nr.1182).

Likums paredz Latvijas pievienošanos minētajam protokolam, kas nosaka aizliegumu piemērot nāvessodu.

• Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Apžēlošanas likumā” (reģ.nr.1187).

Likuma grozījumi saskaņo 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvā protokola par nāvessoda atcelšanu normas ar Apžēlošanas likuma normām, lai īstenotu protokolā noteikto aizliegumu piemērot nāvessodu.

• Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā” (reģ.nr.1188).

Likuma grozījumi saskaņo 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvā protokola par nāvessoda atcelšanu normas ar Latvijas Sodu izpildes kodeksa normām.

• Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” (reģ.nr.1189).

Likuma grozījumi saskaņo 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvā protokola par nāvessoda atcelšanu normas ar Krimināllikuma normām.

• Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību”” (reģ.nr.1190).

Likuma grozījumi saskaņo 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvā protokola par nāvessoda atcelšanu normas ar likuma “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību” normām.

• Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā” (reģ.nr.1191).

Likuma grozījumi saskaņo 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvā protokola par nāvessoda atcelšanu normas ar Latvijas Kriminālprocesa kodeksa normām.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Aizsardzības ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījums Obligātā militārā dienesta likumā” (reģ.nr.1184).

Grozījumos paredzēts no Obligātā militārā dienesta likuma izslēgt normu, kas attiecas uz ierindas dienesta zemessargiem, jo tā neatbilst pašreizējam Nacionālo bruņoto spēku un mobilizācijas rezervju komplektēšanas likumam.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Zemkopības ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījums Robežsardzes likumā” (reģ.nr.1186).

Likuma grozījumi saskaņoti ar Veterinārmedicīnas likumu, kas paredz Pārtikas un veterinārā dienesta izveidi, iekļaujot šajā dienestā arī Sanitāro robežinspekciju. Turpmāk Pārtikas un veterinārais dienests īstenos pārtikas valsts aprites uzraudzību un kontroli arī uz robežas.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Satiksmes ministrijas izstrādāto likumprojektu “Jūras kodekss” (reģ.nr.1185).

Jūras kodekss regulē civiltiesiskās attiecības jūras transporta sektorā atbilstoši starptautisko konvenciju prasībām un Skandināvijas valstu praksei.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Satiksmes ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Civilprocesa likumā” (reģ.nr.1192).

Likuma grozījumi nepieciešami, lai saskaņotu atsevišķas tā normas, tostarp par kuģu arestu un kuģu izsoli, ar likumprojekta “Jūras kodekss” normām.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Satiksmes ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Likumā par ostām” (reģ.nr.1193).

Likuma grozījumi veikti, lai saskaņotu tā normas ar likumprojektu “Jūras kodekss” un “Jūras lietu pārvaldes un jūras drošības likums” normām.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto likumprojektu “Ūdens apsaimniekošanas likums” (reģ.nr.1179).

Likums izstrādāts, lai izveidotu virszemes un pazemes ūdeņu vienotu aizsardzības sistēmu. Tas noteiks upju baseinu pārvaldes, ūdens aizsardzības un kvalitātes uzlabošanas kārtību. Likumā ietvertās normas noteiks arī ūdens kvalitātes vispārīgos mērķus, ūdens lietotāja tiesības un pienākumus, kā arī deleģējumu attiecīgu Ministru kabineta noteikumu izstrādei.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu”” (reģ.nr.1180).

Grozījumi precizē atsevišķas likuma pielikuma normas, kas attiecas uz piesārņojošām darbībām (iekārtām), kā arī saskaņo tās ar likumprojektā “Ūdens apsaimniekošanas likums” minētajām prasībām un ES normām.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Aizsardzības ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Valsts prezidenta standartu, Saeimas priekšsēdētāja karogu un Ministru prezidenta karogu”” (reģ.nr.1183).

Sagatavotie likuma grozījumi nosaka ministra simbola (karoga) statusu.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!