• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašu Latvijas cilvēku veselību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2002., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

20.02.2002., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašu Latvijas cilvēku veselību

Labklājības ministrs Andrejs Požarnovs 14. februārī sarunā ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem ierosinājis mainīt Ministru kabineta noteikumus, lai noteiktu lielāku pašvaldību dibināto slimokasu pamatkapitālu.

Šādu lēmumu ministrs pieņēmis, balstoties uz negatīvo piemēru ar Rīgas novada slimokasi, kad slimokases patvaļīgu parādu dēļ jācieš vairākām Rīgas aptiekām. Turklāt slimokases dibinātāja — Rīgas dome — nav gatava atbildēt par sava uzņēmuma parādiem, kaut arī tieši pašvaldība pagājušajā gadā nepievērsa uzmanību brīdinājumiem par šādas situācijas veidošanos.

“Lai arī tas pagaidām ir tikai viens negatīvs piemērs un nav pārmetumu citām slimokasēm, es tomēr nevaru pieļaut līdzīgu situāciju atkārtošanos. Kā rāda pieredzētais, parādu gadījumā ne slimokase, ne tās dibinātājpašvaldība atbildību neuzņemas,” secina labklājības ministrs.

Grozījumi nepieciešami MK noteikumos “Par slimokasu izveides noteikumiem”, kas šobrīd nosaka pašvaldību dibinātai slimokasei tikai 2000 latu pamatkapitālu.

Labklājības ministrs arī ierosināja izstrādāt iespējamos grozījumus MK noteikumos, lai Viduslatvijas un Pierīgas slimokases atbilstu nepieciešamajiem kritērijiem. Labklājības ministrija un LPS vienojās šos priekšlikumus izskatīt divu mēnešu laikā, un Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūrai ir jāpārskata lēmums par līguma pagarināšanu ar Pierīgas un Viduslatvijas slimokasēm.

Inga Priževaite, labklājības ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!