• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eirolīniju un baņķieriem laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2002., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno koksnes pārstrādi Ventspilī

Vēl šajā numurā

15.02.2002., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eirolīniju un baņķieriem laukos

Akciju sabiedrības “Pareksa banka” prezidents Valērijs Kargins:

Nezin kādēļ prese vairāk interesējas par to, cik tas viss mums ienesa skaidru naudu, cik samainīja dolārus vai latus pret eiro. Patiesībā skaidras naudas līdzekļi bija ļoti niecīgi salīdzinājumā ar milzīgajām summām, kas veidojās, uzņēmumiem pārejot uz bezskaidras naudas norēķiniem eiro. Šīs summas ir ļoti iespaidīgas, tie ir simti miljonu, un pārejas process uz eiro norit ļoti aktīvi. Kā bankai, kura ir visvairāk ieinteresēta eiro ieviešanā, mums šajā jomā ir nelielas morālas priekšrocības. Taču mūsu uzdevums ir nodrošināt, lai pēc iespējas vairāk naudas, piemēram, no pirmsstrukturālā fonda SAPARD līnijas aizietu līdz saimniekiem. Tā arī ir eiro līnija, un mēs gribam turpināt šo tēlu izmantot.

Mums, baņķieriem, ir ļoti patīkami, ka par Latvijas Bankas prezidentu kļuva profesionālis Rimševiča kungs. Priecē, ka mūs vada profesionāļi ar nesasmērētu reputāciju, nevis politiķi. Ir labi, ka mūs vada tādi cilvēki, kas nav nodzēruši savas bankas, kas nav nospēlējuši savus kredītus. Manuprāt, lata stabilitātei nekas nedraud. Mums ir zināms lepnums par savu nacionālo valūtu, bet tajā pašā laikā mums ir pārliecība, ka agri vai vēlu Latvija būs Eiropas Savienības dalībvalsts un pamatnauda šeit būs eiro.

Naudai ir jāstrādā, nevis jāguļ, tādēļ iesaku cilvēkiem nevis krāt naudu, bet to ieguldīt biznesā. Īpaši, ja runa ir par zemniekiem. Protams, izmantojot tās iespējas, ko dod bankas un valsts. SAPARD līniju es uzskatu par valsts un Eiropas Savienības rūpēm par Latvijas zemniekiem. Mums tā vairāk ir iespēja strādāt reģionos, nevis iespēja nopelnīt naudu. Tā ir samaksa, lai mēs varētu strādāt reģionos ar zemniekiem. Neapšaubāmi, augs zemes cena, augs biznesu cena, akciju cena uzņēmumiem, kas strādā laukos. Tā augs visu laiku, Latvijai tuvojoties Eiropas Savienībai.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!