• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedra tikšanos ar Slovākijas parlamentārieti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2002., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Neviens amats nav dots kā indulgence"

Vēl šajā numurā

15.02.2002., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedra tikšanos ar Slovākijas parlamentārieti

Vakar, 14.februārī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Romualds Ražuks tikās ar Slovākijas Republikas parlamenta priekšsēdētāja vietnieku Andelu Marianu.

Latvijas un Slovākijas parlamentu priekšsēdētāju vietnieki sprieda par abu valstu parlamentāro kontaktu padziļināšanas iespējām, sadarbību starptautiskajās organizācijās un ekonomisko sakaru intensificēšanas aspektiem.

Pārrunājot Latvijas un Slovākijas parlamentu sadarbību, Slovākijas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks atzina, ka starptautiskajās organizācijās, tostarp Eiropas Savienības (ES) institūcijās un EDSO, tā bijusi aktīvāka nekā starpparlamentu līmenī. Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Slovākijas parlamentārie kontakti būtu jāpadziļina, jo abām valstīm ir kopīgi ārpolitiskie mērķi — integrācija ES un NATO. R.Ražuks un A.Marians atzina, ka nākotnē, kad Latvija un Slovākija kļūs par šo eiroatlantisko organizāciju dalībvalstīm, jāattīsta tādas sadarbības formas, kas ļautu ietekmēt lēmumu pieņemšanu, aizstāvot savu valstu kopīgās intereses.

Tikšanās laikā spriests arī par Latvijas un Slovākijas ekonomiskās sadarbības aspektiem. Saeimas priekšsēdētāja biedrs akcentēja nepieciešamību pilnveidot abu valstu tirdznieciskos sakarus, lai līdzsvarotu eksporta un importa attiecību. R.Ražuks arī norādīja, ka ir izveidota laba līgumtiesiskā bāze sekmīgai ekonomisko kontaktu attīstīšanai. Viņš arī aicināja uz intensīvāku informācijas apmaiņu starp Slovākijas un Latvijas uzņēmējiem. Slovākijas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks atzina, ka tirdzniecībā ir Slovākijas preču eksporta pārsvars, taču pēdējā laikā vērojama abpusējo tirdzniecisko sakaru aktivizēšanās tendence, par ko liecina Rīgā notiekošā tūrisma nozares uzņēmēju tikšanās.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!