• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Vācijas uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2002., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (11.02.2002. - 17.02.2002.)

Vēl šajā numurā

15.02.2002., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Vācijas uzņēmējiem

Vakar, 14. februārī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš piedalījās Latvijas — Vācijas uzņēmumu savienības rīkotajās lietišķajās pusdienās, kur pārrunāja dažādus uzņēmējus interesējošos jautājumus. Ārlietu ministrs informēja klātesošos par Latvijas un Vācijas pašreizējo sadarbību un par nesen notikušo Vācijas ārlietu ministra Joškas Fišera viesošanos Rīgā. I.Bērziņš uzsvēra lielisko sadarbību, kāda izveidojusies starp abām valstīm gan politiskajā, gan ekonomiskajā jomā, norādot, ka Vācija ir lielākā Latvijas tirdzniecības partnere.

I.Bērziņš arī atzīmēja, ka ekonomiskajai sadarbībai ir liels potenciāls, aicinot uzņēmējus aktīvāk investēt Latvijas ekonomikā. Uzņēmēji pauda viedokli, ka Latvijā ir labvēlīga uzņēmējdarbības vide un tā turpina uzlaboties.

Sarunas laikā apspriesti dažādi Latvijas eirointegrācijas aspekti un Baltijas valstu sadarbības praktiskās izpausmes. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijas dalība ES un NATO stiprinās biznesa drošību un stabilitāti.

Tikšanās ietvaros pārrunātas Latvijas un Krievijas attiecību perspektīvas, ministrs vēlreiz apliecināja Latvijas gatavību konstruktīvai sadarbībai ar šo valsti, kā arī norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta parakstīt vienošanās, kuras veicinātu ekonomiskās sadarbības tālāku attīstību. Ministrs atzīmēja, ka Latvijas iestāšanās ES pavērs jaunas iespējas sadarbībai ar Krieviju.

Pārrunātas arī tūrisma intensificēšanas iespējas. Šajā aspektā I. Bērziņš aicināja uzņēmējus veicināt Vācijas tūristu interesi par Latviju.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!