• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nīderlandes mācībām satiksmes drošībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2002., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58777

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.02.2002., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nīderlandes mācībām satiksmes drošībā

Transporta līdzekļu vadītāju mācību un eksaminācijas sistēma Latvijā ir augstā līmenī, atbilst visām Eiropas Savienības prasībām un ir viena no labākajām Eiropā, atzina Nīderlandes autovadītāju eksaminēšanas centra CBR speciālists Vims Brauvers.

Savu darbības gaitu ir sācis Nīderlandes valdības atbalstītais projekts “Transporta līdzekļu vadītāju apmācības un eksaminēšanas sistēmas uzlabošana Latvijā”. Vims Brauvers, šī projekta vadītājs, nule viesojies Rīgā un ticies ar Satiksmes ministrijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvjiem, lai spriestu par projekta attīstības gaitu.

Tā kā pati mācību un eksaminēšanas sistēma Latvijā atzīta par labu un standartiem atbilstošu, šajās sarunās uzsvērti galvenokārt satiksmes drošības jautājumi.

Latvija atrodas vienā no pirmajām vietām Eiropā autoavāriju un tajās bojāgājušo skaita ziņā. Satiksmes drošības jautājums ir ļoti komplicēts. Galvenokārt jāņem vērā autovadītāju braukšanas kultūras līmenis, tāpat arī ceļu stāvoklis, apgaismojums, gājēji un citi būtiski faktori, līdz ar to Latvijai ir svarīga jebkura sadarbība, citu valstu pieredze un zināšanas.

Iepriecina, ka pūliņi nav bijuši veltīgi. Kā ziņoja Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta Autosatiksmes nodaļas vadītājs Māris Pēkalis, pērn bojāgājušo skaits autoavārijās Latvijā samazinājies par 12%. Jācer, ka šī projekta īstenošana Latvijā turpinās uzlabot situāciju satiksmes drošībā.

 

Zane Līdaka, SM Preses un informācijas nodaļas vecākā referente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!