• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reformas pieredzi un ekonomisko pamatojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2002., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par revolucionāriem ķīmijas zinātnē

Vēl šajā numurā

12.02.2002., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reformas pieredzi un ekonomisko pamatojumu

Sējas pagasta padomes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš:

Cilvēkus ir izmuļķojušas visas iepriekšējās reformas, tāpēc neviens vairs netic tagadējai reformai. Padomāsim kaut vai par to, cik daudz naudas no cilvēkiem valsts jau ir ievākusi par viņu īpašumu ierakstīšanu zemesgrāmatā. Cilvēks ir dabūjis hektāru zemes it kā par 7-8 sertifikātiem, bet īstenībā samaksājis 300 latu par zemes īpašuma noformēšanu. Vai valsts viņam atdos šo naudu tāpēc, ka valsts būs noteikusi, ka viņa īpašums vairs nav Sējas pagastā, bet ir Krimuldas pagastā un tāpēc vecie ieraksti zemesgrāmatā vairs neder? Labi, valsts ļaus cilvēkam vismaz kādu brīdi šādu zemi paturēt, bet vēlreiz paņems no viņa visas nodevas, tiklīdz cilvēks gribēs zemi pārdot.

Mūsu budžets šogad ir plānots 365 tūkstoši latu, no tiem valsts dotācijas pedagogu algām ir 76 tūkstoši. Budžets aug diezgan strauji – katru gadu apmēram 1/5 nāk klāt. Pirms trim gadiem pagasts kļuva no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda dotāciju saņēmēja par šā fonda uzturētāju. Šogad mūsu iemaksas fondā būs 5890 latu jeb 2,47 lati no katra Sējas pagasta iedzīvotāja. Par teritoriālās reformas paraugu tiek stādīts Kandavas novads, kas turpina saņemt dotācijās 20 latu uz katru iedzīvotāju. Kur tādā gadījumā ir reformas ekonomiskais pamatojums?

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!