• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stāvokli pagarināto nodokļu atmaksāšanā

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanu

Satiksmes ministrija (SM) gatavo grozījumus Ministru kabineta (MK) 2000.gada 19.septembra noteikumos Nr.320 “Kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanas kārtība”. Attiecīgs MK noteikumu projekts “Atļauju izsniegšanas kārtība starptautiskajiem autopārvadājumiem” tika izstrādāts pēc asociācijas “Latvijas auto” ierosinājuma nodot starptautisko kravu autopārvadājumu atļauju sadali asociācijai ar mērķi radīt tiesisko pamatu šādas funkcijas deleģēšanai.

Pašreizējie MK noteikumi paredz, ka daļu atļauju sadales (vienreizējās atļaujas) SM var deleģēt Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācijai “Latvijas auto”, taču noteikumos nekas nav minēts par Eiropas transporta ministru konferences (ETMK) atļaujām. Līdz ar to pirmais iemesls, kāpēc būtu veicami būtiski grozījumi pašreizējos MK noteikumos, ir — rast iespēju ETMK atļauju sadales un izsniegšanas funkciju nodošanai sabiedriskajai organizācijai, jo SM principā atbalsta “Latvijas auto” priekšlikumu. Tāpat šajos grozījumos paredzēts iestrādāt detalizētākus atļauju sadales principus un kritērijus, tādējādi veidojot atļauju sadali prognozējamu un atklātu. Asociācijai “Latvijas auto” gan ir iebildumi pret Satiksmes ministrijas piedāvāto MK noteikumu projektu, kas, pēc “Latvijas auto” uzskata, paredz pārāk lielu konkretizāciju, tomēr Satiksmes ministrija, deleģējot valsts funkcijas sabiedriskajai organizācijai, netiks atbrīvota no tiem pienākumiem un atbildības, kas noteiktas Autopārvadājumu likumā un šobrīd spēkā esošajos MK noteikumos Nr.320 “Kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanas kārtība”, līdz ar to grozījumos jāiestrādā skaidri un konkrēti principi.

2001.gada 21.novembrī izveidotā Satiksmes ministrijas un “Latvijas auto” darba grupa turpina savu darbību, lai līdz šī gada vidum izstrādātu abpusēji pieņemamu MK noteikumu projektu un iesniegtu to valdībā apstiprināšanai.

 

Satiksmes ministrijas  Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!