• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kredītiem studijām un studējošajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kristīgu sadarbību un sapratni

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kredītiem studijām un studējošajiem

Finansu ministrijas rīkotajā izsolē komercbankām par tiesībām 2002.gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu bija pieteikušās četras bankas — “Pareksa banka”, “Hansabanka”, “Unibanka” un “Latvijas krājbanka”. Izsoles komisija par uzvarētāju atzina vienu banku — “Hansabanku”.

Izsolē piedāvājumu atvēršanā piedalījās arī “Pareksa bankas”, “Hansabankas” un “Unibankas” pārstāvji.

Saskaņā ar izsoles nolikumu vērtēšanas kritērijs bija banku piedāvātā kredītu procentu likme.

“Hansabanka” izsolē saņēma tiesības izsniegt studiju kredītus ar valsts galvojumu par 12 682 595 latiem un studējošo kredītus ar valsts galvojumu — par 8 153 423 latiem. “Hansabankas” piedāvātā procentu likme bija vidējā sešu mēnešu RIGIBOR likme plus 0,87%. Izsolē tika pilnībā apmierināts “Hansabankas” piedāvājums.

Izsole notika saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumiem Nr.220 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu”. Izsolāmie apjomi — studiju kredītu izsniegšanas tiesības (valsts galvojums) 12 682 595 latu vērtībā un studējošo kredītu izsniegšanas tiesības (valsts galvojums) 8 153 423 latu vērtībā.

Izsoles summas ir mazākas nekā 2002.gada budžeta likumā noteiktie limiti (studējošo kreditēšanai — 9,72 miljoni latu, studiju kreditēšanai — 15,12 miljoni latu). Izsolāmie kredītu apjomi ir samazināti par summām, par kurām studentu pieteikumi kredītu saņemšanai jau ir apstiprināti 2001.gadā un ko vēl izsniegs “Hansabanka” un “Latvijas krājbanka”. Tas darīts, lai studenti, kas jau 2001.gadā veikuši pieteikumu apstiprināšanas procedūru, varētu saņemt aizdevumu bez atkārtotas pieteikuma procedūras iziešanas.

Pērn izsolē par tiesībām izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts galvojumu piedalījās četras bankas, no kurām uzvarēja divas — “Hansabanka” un “Latvijas krājbanka”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!