• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta ieņēmumiem janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts valodu tagad un nākotnē

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta ieņēmumiem janvārī

Valsts pamatbudžetā janvārī nodokļu un nenodokļu maksājumos (neieskaitot ārvalstu finansu palīdzību) iekasēti 63,36 miljoni latu, kas ir tikpat daudz kā pēdējo pāris gadu rekordlielie ieņēmumi pērnā gada oktobrī, liecina Valsts kases operatīvie dati.

Kopējie valsts pamatbudžeta ieņēmumi (ieskaitot ārvalstu finansu palīdzību) janvārī bijuši 72,85 miljoni latu. Salīdzinot ar 2001.gada janvāri, šogad pamatbudžetā saņemts par 8,38 miljoniem latu vairāk, salīdzinot ar 2000.gada janvāri, — par 19,96 miljoniem latu vairāk.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš ir iepriecināts par lieliskajiem janvāra pamatbudžeta izpildes rādītājiem, taču arī norāda: “Jāatzīst, ka janvāra lielos ieņēmumus pozitīvi ietekmēja fakts, ka pērnā gada decembrī bija maz darba dienu, īpaši gada nogalē, tādējādi daļa ieņēmumu, iespējams, faktiski ir decembra nopelns.”

Tomēr ministrs uzsver, ka janvāris uzrāda pozitīvas budžeta izpildes un valsts attīstības tendences, kas ļauj cerēt, ka Latvija varēs izpildīt ne tikai budžeta likumu, bet arī Starptautiskā valūtas fonda stingrāko kritēriju — šā gada pirmajā ceturksnī nepārsniegt 20 miljonu latu fiskālā deficīta robežu valsts kopbudžetā.

Valsts pamatbudžeta kopējie ieņēmumi janvārī ir 72,85 miljoni latu, izdevumi — 63,2 miljoni latu, valsts pamatbudžeta finansiālais pārpalikums — 9,6 miljoni latu. Valsts speciālo budžetu kopējie janvāra ieņēmumi ir 64,9 miljoni latu, izdevumi — 72,2 miljoni latu, finansiālais deficīts — 7,3 miljoni latu. Valsts budžeta fiskālā deficīta līmenis tiek aprēķināts pēc aptuveni divām nedēļām, gatavojot Valsts kases oficiālo ikmēneša pārskatu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!