• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šovakar, 5.februārī, vizītē ierodas Ukrainas ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58469

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.26

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 9.decembra noteikumos Nr.406 "Ozona slāņa aizsardzības noteikumi"

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šovakar, 5.februārī, vizītē ierodas Ukrainas ārlietu ministrs

Mūsu valstī oficiālā vizītē šodien ierodas Ukrainas ārlietu ministrs Anatolijs Zlenko. Šī ir atbildes vizīte Latvijas ārlietu ministra Induļa Bērziņa oficiālajai vizītei Ukrainā, kas notika 2000. gada 23. un 24.februārī.

Ukrainas ārlietu ministra vizītes darba programma sākas rīt, 6. februārī, ar Latvijas Ministru prezidenta Andra Bērziņa apmeklējumu. Pēc tam Ukrainas ārlietu ministrs Anatolijs Zlenko tiksies ar savu Latvijas kolēģi Induli Bērziņu. Ukrainas ārlietu ministram paredzēta tikšanās arī ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi. Vizītes laikā ministrs noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, apmeklēs Latvijas okupācijas muzeju un Rīgas ukraiņu skolu. Paredzēts, ka tiks pārrunātas Latvijas un Ukrainas divpusējās sadarbības aktualitātes, kā arī Latvijas un Ukrainas līgumtiesiskās bāzes paplašināšana, sadarbība starptautiskajās organizācijās un abu valstu pieredze reģionālajā sadarbībā. Sarunās paredzēts skart gan cīņu pret starptautisko terorismu, gan integrāciju Eiropā un ar Latvijas eventuālo iestāšanos NATO saistītos procesus.

Anatolijs Zlenko dzimis 1938. gada 2. jūnijā Kijevas apgabala Staviščes ciemā. Beidzis Kijevas Valsts universitāti. 1967. gadā sācis strādāt Ukrainas Ārlietu ministrijā par atašeju, pēc tam par Starptautisko organizāciju nodaļas otro sekretāru. Bijis UNESCO sekretariāta darbinieks Parīzē, kopš 1979. gada Ārlietu ministrijas starptautisko organizāciju nodaļas padomnieks UNESCO jautājumos. No 1983. līdz 1987. gadam pastāvīgais pārstāvis UNESCO. No 1987. gada līdz 1990. gadam ārlietu ministra vietnieks, vēlāk pirmais vietnieks. No 1990. gada līdz 1994. gadam Ukrainas ārlietu ministrs. No 1995. gada līdz 1997. gadam Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO. No 1997. gada Ukrainas vēstnieks Francijā un pastāvīgais pārstāvis UNESCO. 1998. gadā iecelts par Ukrainas vēstnieku Portugālē. Kopš 2000. gada 2. oktobra atkal Ukrainas ārlietu ministrs, no 2000. gada 25. novembra arī Ukrainas nacionālās drošības un aizsardzības padomes loceklis. Pārvalda ukraiņu, angļu, spāņu, portugāļu, krievu un franču valodu. Precējies, sieva Ludmila, ģimenē divas meitas.

No 1959. līdz 1962. gadam obligātā karadienesta laikā dienējis Latvijā, spēlējis ASK basketbola komandā.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!