• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par straujām dzīves izmaiņām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2002., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiem, kuru vārdi minēti visbiežāk

Vēl šajā numurā

05.02.2002., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par straujām dzīves izmaiņām

Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Ekarts Herolds:

HEROLDS.JPG (16048 bytes)
Foto: A.F.I.

Visā Eiropā ir notikušas ļoti straujas dzīves nosacījumu izmaiņas. Protams, ka viens no šo pārmaiņu cēloņiem ir arī globalizācija. Tā praktiski ietekmē katru no mums. Jāatzīst, ka straujas dzīves apstākļu izmaiņas daudziem ne vienmēr ir tas patīkamākais, ko nākas piedzīvot. Tāpēc arī dažkārt cilvēki mēdz izvēlēties pašus vienkāršākos problēmas risinājumus, kas izpaužas viņu radikālismā.

Uz šādām norisēm ir jāskatās ar skaidru galvu. Bieži vien cilvēki, kas ierodas no citām zemēm, ir ar citādu kultūras pieredzi. Protams, tas reizēm rada zināmu spriedzi. Taču atkal jāsaka, ka tādas lietas vairāk ir sastopamas reģionos, kur nav līdz galam atrisināti sociālie jautājumi. Turklāt jāredz arī kopsakarības un mērogi, jo patlaban Vācijas Federatīvajā Republikā uzturas apmēram septiņi miljoni ārzemnieku. Šajā apstāklī ietverts īpašs uzdevums visiem, lai veicinātu integrāciju. To var izdarīt tikai ar demokrātiskā sabiedrībā pieņemamiem līdzekļiem.

Sarežģītāk ir tas, ka cīņa ar ekstrēmistu spēkiem jāveic dažādās jomās: gan saimnieciskā, gan sociālā, gan kultūras un izglītības politikā. Tas nozīmē, ka problēmas skar ne tikai politisko, bet arī daudzas citas jomas. Tātad ar šiem jautājumiem jānodarbojas ne tikai vienai ministrijai, bet šajā darbā jāiesaista visas ministrijas. Skaidrs, ka minētās problēmas nevar apkarot viena politiķu sasaukuma laikā, bet nepieciešama ilglaicīga politika, kas prasa lielu atdevi.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!