• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par septiņiem zvaniem Doma baznīcai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2002., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58394

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par šā gada putnu - lielo ķīri

Vēl šajā numurā

01.02.2002., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par septiņiem zvaniem Doma baznīcai

Rīgas Doma baznīcai paredzēts uzstādīt vienpadsmit zvanus. Seši no tiem atrodas Vācijā. Pašlaik baznīca spiesta izlīdzēties ar vienu, ārzemju latvieša ziedotu, taču turpinās projekta izstrāde, lai jau šogad baznīca tiktu pie pienācīgiem tās simboliem.

Vecais, padomju laikā praktiski nelietotais zvans salūza janvāra barikāžu laikā pirms gandrīz vienpadsmit gadiem, stāsta Rīgas Doma zvana projekta vadītājs Kaspars Upītis. Rītā pēc traģiskajiem janvāra notikumiem Lietuvā zvanīja arī Rīgas Doma zvans; neapkoptais dievnama simbols neizturēja slodzi, tajā tika izsists robs. Pēc tam kāds ārzemju latvietis ziedojis zvanu, kas arī pašlaik iezvana svētkus un aicina ticīgos uz dievkalpojumu.

Kopumā Doma baznīcas tornī paredzēts uzstādīt septiņus mazākus pašā torņa augšā, divus lielākus mūra daļas iekšpusē un divus dobjus – mūra daļas apakšā.

Vācijā jau izgatavoti seši zvani; vācu meistari vēl gaida, kad no Rīgas tiks attransportēts saplēstais zvans. Pēc tā salabošanas uz Latviju vedīs visus septiņus zvanus kopā. Atbalstītāji no savas puses zvanu izgatavošanai – to mehānismam – ziedojuši 95 000 Vācijas marku.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!