• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likumpārkāpēju dzīves sarežģīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2002., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Mācību resursu centra kursiem

Vēl šajā numurā

29.01.2002., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par likumpārkāpēju dzīves sarežģīšanu

Tieslietu ministre Ingrīda Labucka:

Līdzšinējā tiesību aizsardzības iestāžu prakse rāda, ka gan nodokļu administrēšanā, gan noziedzīgu darījumu atklāšanā nav atskaites punkta par personas mantisko stāvokli. Tas nozīmē, ka praktiski nav iespējams apstrīdēt personas skaidrojumu par tās finansēm, jo nav zināms, kas tai kādreiz ir piederējis. Tas ir novedis strupceļā ne vienu vien sabiedrībā aktuālu un visiem it kā skaidru lietu.

Sākumdeklarācija nav brīnumzāles pret jebkuru noziegumu. Ja meloja līdz šim, melos arī nākotnē. Ja par to radīsies aizdomas, un deklarēti miljoni, bez šaubām, radīs aizdomas, tad personai būs jāuzņemas atbildība par deklarēto naudu.

Līdz ar sākumdeklarāciju ieviešanu valstī vajadzētu sakārtot vēl vairākas lietas, kas atvieglotu noziegumu atklāšanu saistībā ar naudas plūsmu, piemēram, izveidojot Latvijas bankās vienotu nacionālo kontu reģistru, lai valsts tiesībsargājošajām iestādēm un Valsts ieņēmumu dienestam būtu zināms, kurās bankās kādi konti pieder konkrētam cilvēkam vai juridiskai personai. Tāpat būtu nepieciešams sakārtot sistēmu, lai varētu kontrolēt, kas slēpjas aiz ārzonu firmām.

Nav nevienas ārkārtējas metodes, kā novērst noziegumu izdarīšanu pilnībā, bet ir iespēja salikt barjeras, kuras ierobežo un sarežģī dzīvi tiem, kas vēlas pārkāpt likumu.

 

“DIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!