• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas tautsaimniecību Starptautiskā valūtas fonda vērtējumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2002., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.01.2002., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas tautsaimniecību Starptautiskā valūtas fonda vērtējumā

Starptautiskā valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru valde 18.janvārī izskatījusi ziņojumu par Latvijas tautsaimniecības attīstību 2001.gadā un monetāro un fiskālo politiku 2002.gadā (ziņojums tā saucamās 4.paragrāfa sadarbības ietvaros).

SVF izpilddirektoru valde augstu novērtējusi Latvijas attīstības tempus un sasniegto progresu, izceļot mūsu valsti ES kandidātvalstu vidū.

SVF pārstāvji ir secinājuši, ka Latvijas ekonomiskie rādītāji ir vieni no labākajiem Eiropas Savienības kandidātvalstīs. Ticis pat norādīts, ka pārējām kandidātvalstīm jāņem piemērs no Latvijas reformu veikšanā valstī saskaņā ar ES direktīvām un veiksmīgu iekļaušanos starptautiskajos tirgos. Uzslavēta arī veiksmīgā Latvijas spēja pārvarēt krīzes situācijas.

Kā atzīstami valsts darbības faktori tika minēts augstais iekšzemes kopprodukta pieaugums, stabila un zema inflācija, stabila tiešo ārvalstu investīciju ieplūšana Latvijā, veiksmīga septiņu gadu eiroobligāciju emisija 2001.gada nogalē, kas apliecina investoru uzticību Latvijai, fiskālā stabilitāte, stabila valūta, sasniegumi cīņā ar naudas atmazgāšanu, Korupcijas novēršanas biroja izveide.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš ir apmierināts ar SVF sniegto Latvijas attīstības vērtējumu, jo šis ir neatkarīgs apliecinājums mūsu valsts sasniegumiem:

“Latvija ir spējusi uz pasaules ekonomikas stagnācijas fona tomēr noturēt nemainīgi augstus izaugsmes tempus, un šo mūsu valsts sasniegumu ir novērtējis arī Starptautiskais valūtas fonds. Pozitīvais vērtējums ir reāls pamats tālākai veiksmīgai sadarbībai ar SVF un investoru uzticības pieaugumam Latvijai.”

Kā vienīgais Latvijas makroekonomiskais rādītājs, kas varētu radīt bažas un nav labāko sasniegumu starpā, SVF ziņojumā minēts maksājumu bilances tekošā konta deficīta apjoms. Tajā pašā laikā tiek atzīts tiešo ārvalstu investīciju pieplūdes apjoms, kas uzlabo maksājumu bilanci.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!