• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Par Valmieras stikla šķiedras rūpnīcu Par "Lattelekom" darba rezultātiem Tiekoties ar "Ford" grupas viceprezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2002., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 28. janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Vēl šajā numurā

29.01.2002., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Par Valmieras stikla šķiedras rūpnīcu

Ministru prezidents Andris Bērziņš 25.janvārī tikās ar Valmieras stikla šķiedras rūpnīcas padomes priekšsēdētāju Jirgenu Preisu–Daimleru.

Sarunas mērķis bija apspriest Latvijas valdības iespējamo atbalstu Valmieras stikla šķiedras rūpnīcai. Rūpnīcas padomes priekšsēdētājs pauda sarūgtinājumu, ka, neraugoties uz vienu no veiksmīgākajiem privatizācijas procesiem Latvijā, valdība tomēr rūpnīcai nav piešķīrusi nodokļu atvieglojumus. Vācijas puse rūpnīcas attīstībā ir investējusi 35 miljonus Vācijas marku, ir ieviestas jaunas tehnoloģijas, kā arī radītas jaunas darba vietas. Rūpnīcas valdes priekšsēdētājs Inārs Poļaks atzīmēja, ka nodokļu atvieglojumu piešķiršanu esot kavējusi sarežģītā birokrātiskā sistēma Ekonomikas ministrijā.

Ministru prezidents atzīmēja: lai piešķirtu valsts atbalstu, ir nepieciešama juridiska analīze un kompetentu Eiropas Savienības institūciju atzinums, ka atbalsts ir legāls. “Tā kā Latvija šobrīd ir ļoti tuvu tam, lai iestātos Eiropas Savienībā, ir būtiski, ka netiktu pieļautas nekādas kļūdas,” teica A.Bērziņš. Saņemot starptautiskos atzinumus, jautājums par valsts atbalstu Valmieras stikla šķiedras rūpnīcai izņēmuma kārtā tiks virzīts izskatīšanai valdībā. Ministru prezidents norādīja, ka varētu personīgi atbalstīt nodokļu atvieglojumus uzņēmumam. Latvijas vēlme esot pierādīt gan esošajiem, gan potenciālajiem ārvalstu investoriem, ka Latvijas valdība ir pretimnākoša ārvalstu investoriem.

Par “Lattelekom” darba rezultātiem

Sakarā ar to, ka pēdējā laikā SIA “Lattelekom” piedāvātā DSL interneta pakalpojumu kvalitāte ir strauji kritusies, kas iedzīvotājiem un saimnieciskām struktūrām neļauj pilnvērtīgi izmantot šo tehnoloģiju, Ministru prezidents Andris Bērziņš ir nosūtījis vēstuli satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam, kurā lūdz noskaidrot radušos situāciju un informēt par pasākumiem situācijas normalizēšanai.

Savukārt vēstulēs ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim, Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoram Arnim Ozolniekam un satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam Ministru prezidents lūdz atbilstoši jumta līguma nosacījumiem starp Latvijas Republiku, “TILTS Communications AS” un SIA “Lattelekom” līdz šā gada 4.februārim iesniegt Ministru kabinetā atskaiti par SIA “Lattelekom” darba rezultātiem laikā no 1994. līdz 2002.gadam, kā arī informāciju par modernizācijas plāniem līdz 2003.gada beigām.

Tiekoties ar “Ford” grupas viceprezidentu

25. janvārī Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar auto ražošanas grupas “Ford” Eiropas pirmo viceprezidentu Ingvaru Svigumu. Šajās dienās “Ford” pārstāvniecība Latvijā svin desmit gadu jubileju, kopš tā pēc 51 gada pārtraukuma atkal atsākusi šeit savu darbību. Ministru prezidents apsveica kompāniju apaļajā jubilejā, kad, atzīmējot šo notikumu, ir atvērts jauns auto centrs.

Ministru prezidents atzina, ka “Ford” grupas ražotās automašīnas — “Ford”, “Mazda”, “Volvo”, “Land Rover”, arī “Jaguar Latvijā ir diezgan pieprasītas. “Ford” pārstāvis norādīja, ka kompānija ir ieinteresēta attīstīt savu biznesu Austrumeiropā, aprīlī Sanktpēterburgā tiks atvērta jauna rūpnīca, un tā ar “Ford Focus” automašīnām nodrošinās galvenokārt Krievijas tirgu.

Ministru prezidents pauda interesi par iespējām nākotnē attīstīt “Ford” grupas automašīnu rezerves daļu ražošanu Latvijā, pēc viņa domām, šāda rūpnīca varētu būt stratēģiski svarīga.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!