• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "mirstošu pilsētu" un viesmīlību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2002., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par obligāto dienestu un mūsu armijas auru

Vēl šajā numurā

25.01.2002., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “mirstošu pilsētu” un viesmīlību

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Dainis Urbanovičs:

Ir divi skatījumu uz Jūrmalu, Pirmais – tas ir Rīgas guļamrajons, kur pārtikuši cilvēki, nopirkuši un labiekārtojuši solīdus zemesgabalus, klusumā un mierā atpūšas no taisnprātīgiem darbiem. Tas ir ceļš uz pilsētas bojāeju. Ir taču zināms, ja pērļu kaklarota izdaiļo dāmas kaklu tikai reizi pa reizei, pēc pāris gadiem pērles kļūs blāvas, zaudēs savu vērtību.

Otra pozīcija ir pragmātiskāka. Jūrmalai jāpelna nauda un jāpapildina valsts kase. Pārdosim gaisu, ainavu kopā ar pakalpojumiem. Un tiklīdz beigsies privatizācija, pārstās kņada un sāksies darbs. Galvenais, ko mums vajadzēja panākt,– bija jāiekaļ iedzīvotāju un vispirms jau mūsu darbinieku apziņā, ka Jūrmala nav rēgu pilsēta, bet gan kūrotpilsēta. Pietiek vaidēt par pazaudēto paradīzi!

Saviem darbiniekiem es vienkārši esmu aizliedzis runāt par mirstošu pilsētu. Jāapzinās viens: Jūrmala ir perspektīva pilsēta. Vai tad tā nav? Pilsēta taču pārvēršas. Tiek būvētas mājas, labiekārtoti zemes gabali, parki, skvēri, atvērti arvien jauni restorāniņi, viesnīciņas. Un tiek celti dzīvokļi.

Tūrisma problēma – tā nav tikai Jūrmalas, bet gan visas Latvijas problēma. Mēs krietni vien atpaliekam no saviem kaimiņu konkurentiem. Latvijā gada laikā pusotra, divi miljoni tūristu atstāj apmēram 120 miljonus dolāru, Igaunijā trīsarpus miljona atver maciņus ar 650 miljoniem USD, bet Lietuvā četri miljoni tūristu tērē 400 miljonus dolāru. Lūk, jaunākais fakts. Tallinā, nevis Rīgā, Jaungadu sagaidīja vairāk nekā 1000 pēterpiliešu. Iemesli ir acīmredzami – Latvija nav pārāk viesmīlīga.

 

“ČAS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!