• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un pašvaldību īpašumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2002., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.20

Par grozījumiem Zemkopības ministrijas 2001.gada 25.aprīļa rīkojumā Nr.144

Vēl šajā numurā

24.01.2002., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un pašvaldību īpašumiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 23.janvārī, nosūtījusi vēstuli Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem, lūdzot Saeimu otrreiz caurlūkot 2002.gada 17.janvārī Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”.

Vēstulē teikts:

 

“Privatizācijas procesa pabeigšana ir viens no būtiskākajiem uzdevumiem Latvijas tautsaimniecības attīstībā un ekonomiskās vides sakārtošanā. Lai gan norādītā likuma mērķis ir radīt labvēlīgu vidi privātā kapitāla darbībai Latvijas tautsaimniecības attīstības interesēs, kā arī pabeigt privatizācijas procesu un uzsākt akciju sabiedrības “Latvijas privatizācijas aģentūra” likvidāciju, šā gada 17.janvārī pieņemtais likums satur iekšējas pretrunas un var radīt problēmas likuma mērķu īstenošanā un neskaidrības atsevišķu normu piemērošanā.

Saeimas 2002.gada 17.janvārī pieņemto grozījumu 6.pants, kas nosaka likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” 11.panta jauno redakciju, satur iekšējas pretrunas, nosakot Ministru kabineta tiesības jebkurā laikā atcelt vai atstādināt likvidatoru no viņam uzticēto pienākumu veikšanas, vienlaikus paredzot līdzīgas tiesības Privatizācijas aģentūras (turpmāk tekstā — PA) padomei. Tāpat 17.janvāra grozījumu 6.pants, paredzot likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” 7.panta sesto daļu jaunā redakcijā, nosaka, ka PA likvidācijas komisijas locekļus Ministru kabinets apstiprina pēc PA valsts pilnvarnieka priekšlikuma, turpretī 11.panta redakcija vienlaikus paredz viena likvidatora iecelšanu pēc Ekonomikas ministrijas priekšlikuma. Iepazīstoties gan ar 7.panta, gan ar 11.panta jauno redakciju, jāsecina, ka rodas neskaidrības likvidatoru iecelšanas un izvirzīšanas kārtībā.

Lai sekmīgi pabeigtu privatizācijas procesu, uzskatu, ka nav pieļaujama situācija, kurā vienlaikus notiek gan privatizācijas, gan likvidācijas process un PA likvidācijas komisija veic valsts un pašvaldību īpašumu objektu privatizāciju. Tāpat nav skaidrs pamatojums, kāpēc PA valdei ir jānodod valsts un pašvaldību īpašumu objektu privatizācija likvidācijas komisijai, lai šī komisija pēc četriem mēnešiem šo funkciju nodotu citām institūcijām. Tādējādi tiek radīts lieks administratīvs posms privatizācijas procesa vadībā.

Ievērojot iepriekš minēto, pamatojoties uz Latvijas Republikas 71.pantu, nosūtu 2002.gada 17.janvārī Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” otrreizējai caurlūkošanai.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!