• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Metodiskajos norādījumos par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību ēkām un būvēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2002., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības padomes informācija

Īpaši atbalstāmajos reģionos reģistrētie un darbojošies uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuru attīstības projekts atbilst šī reģiona attīstības programmai un kuriem ir tiesības uz ienākuma nodokļu* atvieglojumiem 2001. gada saraksts

Vēl šajā numurā

24.01.2002., Nr. 13

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 68

Pieņemts: 22.01.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr. 68

Rīgā 2002. gada 22. janvārī

Par grozījumiem Metodiskajos norādījumos par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību ēkām un būvēm

1. Sakarā ar 2001. gada 22. novembra grozījumiem likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”, 2001. gada 22. novembra likumu “Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem sabiedriskajām organizācijām un to uzņēmumiem 2002.–2003. gadā” un Ministru kabineta 2001. gada 18. decembra noteikumiem Nr. 522 “Grozījumi Ministru kabineta 1999. gada 28. decembra noteikumos Nr. 438 “Noteikumi par ēku un būvju nekustamā īpašuma nodokļa deklarāciju un pārskatu”” apstiprinu grozījumus Valsts ieņēmumu dienesta 2000. gada 21. janvāra norādījumos “Metodiskie norādījumi par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību ēkām un būvēm” (turpmāk — grozījumi metodiskajos norādījumos).

2. Grozījumi metodiskajos norādījumos piemērojami ar 2002. gada 1. janvāri.

3. Rīkojumu un ar šo rīkojumu apstiprinātos grozījumus metodiskajos norādījumos publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

 

Grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta 2000. gada 21. janvāra norādījumos “Metodiskie norādījumi par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību ēkām un būvēm”

Izdarīt Valsts ieņēmumu dienesta 2000. gada 21. janvāra norādījumos “Metodiskie norādījumi par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību ēkām un būvēm” šādus grozījumus.

1. Papildināt ievada pirmo rindkopu aiz vārdiem “tiesiskā valdījumā” ar vārdiem “lietojumā vai nomā”.

2. Izteikt ievada trešo rindkopu šādā redakcijā:

“Norādījumi nosaka nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību ēkām un būvēm no 2000. gada 1. janvāra līdz laikam, kad ēkas un būves tiks apliktas ar nodokli pēc to kadastrālās vērtības.”

3. Aizstāt 7. punktā likuma nosaukumā skaitļus “2000.—2002.” ar skaitļiem “2002.—2003.”.

4. Aizstāt 14. un 17. punktā skaitli “18.” ar skaitli “18.4”.

5. Papildināt 16. punktu ar teikumu šādā redakcijā:

“Nosakot paredzamo gada vidējo inventarizācijas vērtību fizisko personu īpašumā vai valdījumā esošajām ēkām un būvēm, nolietojums minētajos atskaites datumos netiek ņemts vērā.”

6. Papildināt norādījumus ar 18.1 punktu šādā redakcijā:

“Deklarācijas 24. un 25. rindā tiek uzrādītas ar likumu “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” noteiktās nekustamā īpašuma nodokļa atlaides.”

7. Izteikt 26. punktu šādā redakcijā:

“Gadījumos, kad saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 2. panta piekto daļu nekustamā īpašuma nodokli par valsts vai pašvaldības īpašumā esošu zemi un ēkām maksā to lietotājs vai nomnieks, bet šīs ēkas lietotāja vai nomnieka bilancē netiek uzskaitītas, nodokli aprēķina, paziņo maksātājam, kā arī iesniedz nodokļa administrācijām deklarācijas un pārskatus, kopsavilkuma deklarācijas un kopsavilkuma pārskatus, norādot tajos maksātāja rekvizītus, attiecīgā valsts vai pašvaldības institūcija vai uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kuras bilancē ēka uzskaitīta.”

8. Izteikt 35. punktu šādā redakcijā:

“Deklarācijas un kopsavilkuma deklarācijas, pārskata un kopsavilkuma pārskata pielikumā “Saimnieciskajai darbībai paredzēto uzcelto vai rekonstruēto ēku saraksts” iekļaujamas ēkas, uz kurām Būvniecības likumā noteiktajā kārtībā ir saņemtas būvatļaujas būvniecības vai rekonstrukcijas veikšanai un kurām attiecīgajā taksācijas gadā var tikt piemērots nodokļa atbrīvojums saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 1. panta otrās daļas 13. punktu.

Pielikuma 4. ailē norādāms ēku paredzamais ( deklarācijās, kopsavilkuma deklarācijās) vai faktiskais (pārskatos, kopsavilkuma pārskatos) ekspluatācijā nodošanas laiks, kā arī paredzamais vai faktiskais saimnieciskās darbības uzsākšanas laiks pirms ēkas nodošanas ekspluatācijā, ja tās īpašnieks vai tiesiskais valdītājs vēlas izmantot atbrīvojumu attiecīgajā taksācijas gadā. Tajā iekļaujamas ēkas, kuras paredzēts nodot vai nodotas ekspluatācijā vai kurās paredzēts uzsākt vai uzsākta saimnieciskā darbība pirms nodošanas ekspluatācijā attiecīgajā taksācijas gadā, kā arī tās, kuras nodotas ekspluatācijā vai uzsākta saimnieciskā darbība pirmstaksācijas gadā un kurām atbrīvojums pilnīgi vai daļēji attiecas uz kārtējo taksācijas gadu.

Pielikuma 5. ailē tiek uzrādīta attiecīgā objekta paredzamā vai faktiskā gada vidējā bilances vērtība neatkarīgi, vai šis objekts netiks aplikts ar nodokli pilnu vai nepilnu taksācijas gadu, bet 6. ailē — neapliekamā gada vidējā bilances vērtība, kuru kopsummai jāsaskan attiecīgi ar deklarācijas un pārskata 10.1 rindu vai kopsavilkuma deklarācijas un kopsavilkuma pārskata 03.1 rindu.

Ja nodokļa maksātājs ir fiziska persona vai šo norādījumu 8. punktā minētā ārvalstu juridiskā persona, tad pielikuma 5. un 6. ailē attiecīgi norāda objekta gada vidējo inventarizācijas vērtību.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!