• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 1. marta noteikumi Nr. 64 "Par ģeoloģiskās informācijas izmantošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1994., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.65

Par grozījumiem un papildinājumiem Noteikumos, saskaņā ar kuriem darba devējs atlīdzina darbiniekam sakropļojuma, vai arodslimības dēļ nodarīto kaitējumu

Vēl šajā numurā

07.04.1994., Nr. 42

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 64

Pieņemts: 01.03.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS

Par ģeoloģiskās informācijas izmantošanu

Noteikumi Nr. 64 (prot. Nr. 13 6. §)

Izdoti saskaņā ar likuma «Par 1925. gada 1. aprīļa likuma
«Ministru kabineta iekārta» atjaunošanu» 14. pantu

1. Par ģeoloģisko informāciju tiek uzskatīta visa informācija, kas iegūta zemes dzīļu un tajā notiekošo procesu ģeoloģisko (ģeofizisko, hidroģeoloģisko, inženierģeoloģisko un citu) pētījumu rezultātā.

2. Tiesības uz ģeoloģisko informāciju pieder:

— valstij, ja šī informācija ir iegūta par valsts budžeta līdzekļiem;

— juridiskajam un fiziskajam personām, ja šī informācija ir iegūta par to līdzekļiem.

3. Ģeoloģiskā informācija, kas pieder valstij, juridiskajām un fiziskajām personām, jānodod Latvijas Ģeoloģijas fondā.

Latvijas Ģeoloģijas fonds nodrošina informācijas pienācīgu saglabāšanu un izmantošanu.

Juridiskās un fiziskās personas par tām piederošās ģeoloģiskās informācijas izmantošanas iespējām vienojas, noslēdzot līgumu.

4. Ģeoloģiskās informācijas izmantošanas kārtību nosaka tās īpašnieks. Valstij piederošās ģeoloģiskās informācijas izmantošanas kārtību nosaka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ģeoloģijas dienests.

5. Līdz Vienota Latvijas Ģeoloģijas fonda izveidošanai valstij piederošā ģeoloģiskā informācija tiek uzkrāta:

Latvijas Ģeoloģijas fondā — regulāri ģeoloģiskās izpētes darbu rezultāti;

zinātniskās ražošanas apvienības «Jūras inženierģeoloģija» skaitļošanas centrā — šelfa ģeoloģiskās izpētes darbu rezultāti;

institūta «Rūpnīcprojekts» datu bāzē — inženierģeoloģiskas ziņas;

citu specializētu uzņēmumu arhīvos un fondos.

6. Ģeoloģiskās informācijas uzkrāšanu, sistematizāciju un apkopošanu valstī vada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ģeoloģijas dienests. kurš ir atbildīgs par ģeoloģiskās informācijas izmantošanu saskaņā ar šiem noteikumiem.

7. Izšķir šādus ģeoloģiskās informācijas veidus:

vispārpieejama un izmantojama;

daļēji pieejama un izmantojama;

stingri ierobežoti pieejama un izmantojama;

7.1. vispārpieejama un izmantojama ir informācija, kas publicēta (regulāri iznākošos) ģeoloģiskās informācijas biļetenos, grāmatās, masu informācijas līdzekļos;

7.2. daļēji pieejamas un izmantojamas informācijas izmantošanas iespējas nosaka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ģeoloģijas dienests (ja informācija pieder valstij);

7.3. ģeoloģiskā informācija, kas ir sevišķi svarīga valsts aizsardzības, ekonomisko un drošības interešu jomā, var būt stingri ierobežoti izmantojama. Tās izmantošanas kārtību nosaka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pēc saskaņošanas ar Ekonomikas ministriju, Finansu ministriju, Aizsardzības ministriju un Tieslietu ministriju. Šī kārtība jāievēro visām fiziskajām un juridiskajām personām — ģeoloģiskās informācijas īpašniecēm.

8. Valsts iestādes un uzņēmumi bez maksas izmanto valstij piederošo ģeoloģisko informāciju par vides kvalitāti, zemes dzīlēm un ģeoloģiskajiem procesiem, statistikas datus par derīgo izrakteņu krājumiem un bilanci, ja tie nepieciešami valsts pasūtījumu nodrošināšanai, valsts uzdevumu veikšanai un izglītības nolūkos, kompensējot tikai pakalpojumu izdevumus par informācijas apkopošanu, izsniegšanu, tiražēšanu un tamlīdzīgi.

9. Valstij piederošo ģeoloģisko informāciju, kuru peļņas nolūkā izmanto juridiskās un fiziskās personas, izsniedz par maksu atbilstoši līgumcenai. Tās lielums ir atkarīgs no pētījumu faktiskās izmaksas, informācijas aktualitātes un pieprasījuma.

10. Maksa par ģeoloģiskās informācijas izmantošanu tiek ieskaitīta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ģeoloģijas dienesta norēķinu kontā, un tā izlietojama ģeoloģiskās informācijas uzkrāšanai, uzturēšanai, papildināšanai un apkopošanai.

11. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru Padomes 1992. gada 21. februāra lēmumu Nr. 62 «Par vienotā Ģeoloģisko, ģeodēzisko, kartogrāfisko un fotogrammetrisko materiālu fonda izmantošanas kārtību» (Ziņotājs, 1992, 15/16).

12. Noteikt, ka bijušā Ģeoloģisko, ģeodēzisko, kartogrāfisko un fotogrammetrisko materiālu fonda ģeoloģijas fondu pārņēmējs un turētājs turpmāk ir Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas Ģeoloģijas dienests, bet ģeodēzisko, kartogrāfisko un fotogrammetrisko materiālu fonda pārņēmējs un turētājs — Valsts Zemes dienests.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Ģ. LŪKINS

Rīgā 1994. gada 1. martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!