• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darbu, kas dod pašapziņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Daugmali un Ķekavas novadu

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darbu, kas dod pašapziņu

Mazsalacas domes priekšsēdētājs Ojārs Beķeris:

Ja mazsalacieši zīmētu veiksmes trīsstūri, tad augšgalā būtu nupat iegūtā atzinība Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Pašvaldību savienības konkursā par sakoptāko pilsētu; esam paši labākie mazpilsētu grupā kultūras un tūrisma attīstībā.

Darbošanās kļuvusi aizvien plašāka līdz savām mūzikas un mākslas skolām, līdz iecerei veidot arī estētikas skolu, līdz mazsalacieša koktēlnieka Valtera Hirtes 206 darbu kolekcijai vai novada Velniņu muzejam. To tāpat kā Mazsalacas muižas sakopto parku ar retajām koku sugām lepni varam izrādīt tūristiem. Skaņaiskalns, senais lībiešu pilskalns un smilšu alas ir daudziem atbraucējiem interesantas. Mums pašiem tagad radušies gan savi gidi, gan daiļamatnieki cenšas piedāvāt atbraucējiem savus darbiņus. Un uz vietām, kuras gribam parādīt, tagad aizved norādes ar koktēlnieces Betijas Strautnieces Kurbada pasakas tēliem.

Trīsstūra lejasdaļā es iezīmētu divus pārējos mūsu lepnumus. Mazsalacā ir pati jaunākā slimnīca Latvijā, kas darbojas tikai gadu. Taču pat tālākā apkārtnē visi zina, ka skaistākas un jaukākas medicīnas aprūpes vietas nav.

Ne mazāk lepojamies ar vidusskolu gan vecajā muižas mājā, gan jaunuzceltajā ēkā, kas šogad atšķirībā no pārējām mūsu iestādēm saņēma vislielāko finansējumu. Skolai neko nežēlojam, jo kur tad būs šie attīstības centri? Vai tikai Rīgā? Un kāpēc ne valsts pierobežā? Mūsu bērni tagad projām uz lielpilsētām mācīties neiet, kamēr citas pašvaldības skaita naudu uz rajonu centriem saviem bērniem līdzi. Mums ir tieši otrādi.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!