• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas solījumiem zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gada cilvēku no Latvijas

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas solījumiem zemniekiem

Eiropas Savienības lauksaimniecības, lauku attīstības un zvejniecības lietu komisārs Francis Fišers:

Patiesais paplašināšanās izaicinājums ir padarīt dzīvi laukos drošu un radīt tai ilglaicīgu attīstību visā Eiropā. Būtu pilnīgi aplami domāt, ka līdz ar paplašināšanās datumu kopējā lauksaimniecības politika tiks automātiski pārnesta arī uz kandidātvalstīm. To neļauj pārāk atšķirīgās izejas pozīcijas.

Strukturālām pārmaiņām kandidātvalstīs ir nepieciešams laiks, tas pats mums jāievēro arī tik ļoti diskutētajā jautājumā par tiešajiem maksājumiem. Kas gan notiktu, ja jaunajās valstīs uzreiz pirmajā dienā pēc iestāšanās pilnībā pārņemtu tiešos maksājumus zemniekiem? No vienas puses, tas būtu papildu stimuls, lai saglabātu pašreizējās struktūras, bet, no otras, mēs riskētu ar sociāliem satricinājumiem, jo vienā mirklī zemnieks pelnītu daudz vairāk nekā citā nozarē strādājošais tajā pašā reģionā.

Ja nevēlamies apslāpēt kopējās strukturālās pārmaiņas valstī, tad tiešie maksājumi jauno valstu zemniekiem jāievieš pakāpeniski. Tas nenoliedz ideju par Eiropas vienoto kopējo lauksaimniecības politiku.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!