• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 20. marta noteikumi Nr. 133 "Ārstniecības iestāžu un to struktūrvienību sertifikācijas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2001., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/5775-arstniecibas-iestazu-un-to-strukturvienibu-sertifikacijas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.134

Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas"

Vēl šajā numurā

23.03.2001., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 133

Pieņemts: 20.03.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumi Nr.133

Rīgā 2001.gada 20.martā (prot. Nr.12, 15.§)

Ārstniecības iestāžu un to struktūrvienību sertifikācijas kārtība

Izdoti saskaņā ar Ārstniecības likuma 56.panta otro daļu

1. Šie noteikumi nosaka ārstniecības iestāžu un to struktūrvienību (turpmāk — ārstniecības iestādes) sertifikācijas kārtību, lai saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto veselības aprūpes finansēšanas kārtību nodrošinātu sertificētajām ārstniecības iestādēm priekšrocības, slēdzot līgumus ar slimokasēm.

2. Ārstniecības iestāžu sertifikāciju veic starptautiski atzītas vai saskaņā ar LVS EN 45000 sērijas standartos noteiktajām prasībām akreditētas sertifikācijas institūcijas.

3. Ārstniecības iestādes sertifikāts ir dokuments, kas apliecina ārstniecības iestādes vai tās sniegto pakalpojumu atbilstību Latvijas nacionālajā standartā, reģionālajā standartā, starptautiskajā standartā vai citā normatīvajā aktā noteiktajām prasībām.

4. Labklājības ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju līdz 2002.gada 1.janvārim izstrādā ārstniecības iestāžu sniegto ārstniecības pakalpojumu kvalitātes novērtēšanas rādītāju standartus (normatīvos aktus), kā arī publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" to standartu un normatīvo aktu sarakstu, kurus var piemērot, lai apliecinātu ārstniecības iestādes vai tās sniegto ārstniecības pakalpojumu atbilstību noteiktajām prasībām.

5. Ārstniecības iestādei, kurai sertifikācijas institūcija anulējusi ārstniecības iestādes sertifikātu, ir pienākums informēt bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra" un attiecīgo slimokasi par sertifikāta anulēšanu.

6. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1998.gada 5.maija noteikumus Nr.165 "Ārstniecības iestāžu sertifikācijas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 1998, 127.nr.).

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Labklājības ministrs A.Požarnovs

 

Noteikumi stājas spēkā ar 2001.gada 24.martu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!