• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrijas 2002. gada 15. janvāra rīkojums Nr. 9 "Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2002., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārtikas un veterinārā dienesta rīkojums Nr.18

Par veterināro sertifikātu zivju miltu eksportam uz Krievijas Federāciju

Vēl šajā numurā

17.01.2002., Nr. 9

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ekonomikas ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 9

Pieņemts: 15.01.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrijas rīkojums Nr. 9

Rīgā 2002. gada 15. janvārī

Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumu Nr.115 “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi” 4. punktu:

1. Izveidot komisiju speciālo atļauju (licenču) izsniegšanai melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un Latvijā iepirkto metālu lūžņu un atgriezumu eksportam (turpmāk tekstā “licencēšanas komisija”):

Komisijas priekšsēdētājs:

R.Aleksejenko EM Rūpniecības departamenta Rūpniecības attīstības

politikas nodaļas vadītājs

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks:

V.Rantiņš Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju

asociācijas valdes priekšsēdētājs

Komisijas locekļi:

A.Aizpurietis Latvijas krāsaino metālu pārstrādātāju un tirgotāju

asociācijas valdes priekšsēdētājs

I.Berķe EM Ārējās tirdzniecības departamenta direktore

A.Burka EM Rūpniecības departamenta direktora vietniece

G.Gudermanis IeM VP GKPP Ekonomikas policijas pārvaldes nodaļas

priekšnieks

U.Lakševics Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks

M.Līdumniece EM Juridiskā departamenta direktore

V.Ozola EM Rūpniecības departamenta vecākā referente

I.Stipina VID Galvenās muitas pārvaldes Kontroles daļas Atļauju

uzraudzības nodaļas priekšniece

V.Uburģis Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju

asociācijas valdes loceklis

2. Licencēšanas komisijai izskatīt iesniegtos pieteikumus par nepieciešamību izsniegt speciālas atļaujas (licences) melno un krāsaino metālu lūžņu un atgriezumu iepirkšanai Latvijā un Latvijā iepirkto metālu lūžņu un atgriezumu eksportam.

3. Speciālo atļauju (licenci) paraksta komisijas priekšsēdētājs vai viņa vietnieks.

4. Apstiprināt pievienoto “Kārtību, kādā izsniedzama speciāla atļauja (licences) melno un krāsaino metālu lūžņu un atgriezumu iepirkšanai Latvijā un to eksportam” (pielikumā).

5. Par šī rīkojuma izpildi atbild Licencēšanas komisijas priekšsēdētājs — Ekonomikas ministrijas Rūpniecības departamenta Rūpniecības attīstības politikas nodaļas vadītājs.

6. Atzīt par spēku zaudējušu Ekonomikas ministrijas 2001.gada 18.maija rīkojumu Nr.110 “Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu”.

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 

Kārtība, kādā izsniedzama speciāla atļauja (licence) melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam

1. Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumu Nr.115 “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi” 4.punktu speciālu atļauju (licenci), turpmāk tekstā — licenci, melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam izsniedz Ekonomikas ministrijas izveidota licencēšanas komisija.

2. Licencēšanas komisijas sēdes notiek katra mēneša pirmajā trešdienā.

3. Licencēšanas komisijas sekretariāta funkcijas pilda Rūpniecības departaments.

4. Licencēšanas komisijas sekretariātam ir jānodrošina iespēja visiem komisijas locekļiem pirms kārtējās komisijas sēdes iepazīties ar iesniegtajiem materiāliem.

5. Licencēšanas komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk kā 6 tās locekļi.

6. Licencēšanas komisijas sēdi vada komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā — komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Uz sēdi tiek uzaicinātas ieinteresētās personas.

7. Licencēšanas komisija pieņem lēmumu ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja ir vienāds balsu skaits, izšķirošā balss ir sēdes vadītājam. Katram komisijas loceklim ir viena balss.

8. Licencēšanas komisijas sēdes ir jāprotokolē. Protokolu paraksta sēdes vadītājs un komisijas locekļi, kas piedalījušies sēdē. Atsevišķos gadījumos komisijas locekli sēdē var pārstāvēt cita persona, ja ir rakstisks attiecīgās institūcijas pilnvarojums.

9. Licencēšanas komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu:

9.1. par licences izsniegšanu;

9.2. par atteikumu izsniegt licenci;

9.3. par izsniegtās licences derīguma termiņa pagarināšanu normatīvos aktos noteiktā kārtībā;

9.4. par atteikumu pagarināt licences derīguma termiņu;

9.5. par papildu informācijas pieprasīšanu, ja iesniegtajos dokumentos informācija ir nepilnīga vai neprecīza;

9.6. par brīdinājuma izteikšanu;

9.7. par licences anulēšanu;

9.8. par licences papildināšanu vai grozīšanu;

9.9. par pieteikuma un materiālu izskatīšanas atlikšanu uz nākamo licencēšanas komisijas sēdi.

10. Lai saņemtu licenci, pieprasītājs iesniedz licencēšanas komisijai ne vēlāk 7 dienas pirms kārtējās komisijas sēdes pieteikumu un dokumentus, kas norādīti pieteikuma veidlapā (skatīt 1. pielikumu “Kārtībai, kādā izsniedzama speciāla atļauja (licence) melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam”).

11. Lai saņemtu licenci atkārtoti vai lai pagarinātu licenci melno metāllūžņu iepirkšanai, pieprasītājs iesniedz licencēšanas komisijai ne vēlāk nedēļu pirms kārtējās komisijas sēdes pieteikumu un dokumentus, kas norādīti pieteikuma veidlapā (skatīt 1. pielikumu “Kārtībai, kādā izsniedzama speciāla atļauja (licence) melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam”) un informāciju (skatīt 4. pielikumu “Kārtībai, kādā izsniedzama speciāla atļauja (licence) melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam”).

12. Licencēšanas komisija sēdē izskata pieteikumu un iesniegtos dokumentus par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu, pagarināšanu vai atkārtotu izsniegšanu, ja uz komisiju ir ieradies uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadītājs vai atsevišķos gadījumos uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) sēdē var pārstāvēt cita persona, ja ir rakstisks pilnvarojums.

13. Iepērkot metālu atgriezumus un lūžņus no juridiskām personām, jāsastāda metāllūžņu izcelsmes akts: dokumentu sagatavo juridiskā persona, no kuras tiek iepirkti krāsaino metālu lūžņi un kurā tiek atšifrēta katra lūžņu veida (nosaukuma) izcelsme, ja metāllūžņu pārdevējs (juridiska persona) tos ieguvis savas saimnieciskās darbības rezultātā rūpniecībā, celtniecībā, lauksaimniecībā un citās jomās (izņemot atkritumu un lūžņu vairumtirdzniecībā). Ja krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi radušies atkritumu un lūžņu vairumtirdzniecībā, tad aktam par lūžņu ieguves pirmavotu un izcelsmi jāpievieno dokuments, kurā norādīts lūžņu iepriekšējais valdītājs, kas ļautu izsekot krāsaino metāllūžņu izcelsmes pirmavotu.

14. Iepērkot metālu atgriezumus un lūžņus no fiziskām personām, jāsastāda iepirkuma akts (skatīt 2. pielikumu “Kārtībai, kādā izsniedzama speciāla atļauja (licence) melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam”).

15. Iepērkot metālu atgriezumus un lūžņus no fiziskām personām jāsastāda akts par metālu atgriezumu un lūžņu izcelsmi (skatīt 3. pielikumu “Kārtībai, kādā izsniedzama speciāla atļauja (licence) melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā un to eksportam”).

16. Ja iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir nepilnīga vai neprecīza, licencēšanas komisijas sekretariāts ir tiesīgs pieprasīt papildinformāciju.

17. Iesniegtos dokumentus reģistrē dokumentu reģistrā. Iesniegtajiem dokumentiem jābūt valsts valodā. Dokumentu iesniedzējs parakstās par iesniegtajiem dokumentiem.

18. Izsniegtās licences reģistrē licenču izsniegšanas reģistrā. Licences saņēmējs — uzņēmuma vadītājs vai pilnvarota persona, ja ir rakstisks uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadītāja pilnvarojums, ar savu parakstu apliecina licences saņemšanu.

19. Piešķirto licenci izsniedz tikai pēc valsts nodevas samaksāšanas valsts budžetā, iesniedzot maksājuma uzdevumu vai tā kopiju, oriģinālu uzrādot.

20. Pieņemot lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu to izsniegt, licencēšanas komisija izvērtē pieprasītāja iesniegtos dokumentus, vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atbildīgā amatpersona nav iepriekš sodīta par nelikumīgiem darījumiem un vai eksporta licences pieprasītājam ir tehniskais nodrošinājums un līgums vai nodomu protokols ar ārvalstu partneri.

21. Licencēšanas komisija ir tiesīga atteikt licences izsniegšanu, ja nav ievēroti Ministru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumu Nr.115 “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu lūžņi” un šīs kārtības nosacījumi.

22. Licencēšanas komisija ir tiesīga licenci anulēt saskaņā arMinistru kabineta 2001.gada 13.marta noteikumu Nr.115 “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu lūžņi” 12.punktu.

23. Ja licencēšanas komisija pieņem lēmumu par brīdinājuma izteikšanu, izsniegtās licences anulēšanu, atteikumu izsniegt vai pagarināt tās derīguma termiņu, par to rakstveidā jāsniedz uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) argumentēts paziņojums, ne vēlāk kā desmit dienu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža nosūtot izrakstu no komisijas sēdes protokola.

24. Licencēšanas komisijas lēmumu uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ir tiesīgs pārsūdzēt tiesā.

25. Licencēšanas komisija ir tiesīga katrā atsevišķā gadījumā izskatīt jautājumu pēc būtības un lemt par licences izsniegšanu, pagarināšanu, tās darbības apturēšanu vai anulēšanu.

26. Jebkura informācija attiecībā uz licences saņemšanu, pagarināšanu, papildināšanu vai pārreģistrāciju, kas kļuvusi zināma licencēšanas komisijas locekļiem, ir ierobežotas pieejamības informācija.

Licencēšanas komisijas priekšsēdētājs

Rūpniecības departamenta Rūpniecības attīstības politikas nodaļas vadītājs R.Aleksejenko

1. pielikums

 

 

SPECIĀLĀS ATĻAUJAS (LICENCES) IZSNIEGŠANAS PIETEIKUMS

___________________________________________________________

(uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nosaukums)

_______________________________________ tālrunis_____________

___________________________________________________________

(juridiskā adrese)

lūdz izsniegt , pagarināt, atkārtoti izsniegt speciālu atļauju (licenci):

 

n

melno metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā;

n

melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā bez tiesībām

iepirkt krāsaino metālu lūžņus no fiziskām personām;

n

melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanai Latvijā ar tiesībām

iepirkt krāsaino metālu lūžņus no fiziskām personām;

n

Latvijā iepirkto metālu lūžņu un atgriezumu eksportam, t.sk.

n

7204 21

nerūsējošā tērauda

n

7404 00

vara

n

7503 00

niķeļa

n

7602 00

alumīnija

n

7802 00

svina

n

7902 00

cinka

n

8108 10 90

titāna

n

_________________________________________________________

n

_________________________________________________________

n

_________________________________________________________

n

_________________________________________________________

n

_________________________________________________________

n

_________________________________________________________

 

 

Pieteikuma iesniedzējs:________________________________________

____________________________________________________________

(vārds, uzvārds, ieņemamais amats)

Pielikumā:

1. Reģistrācijas apliecības noraksts (kopija).

2. Statūtu noraksts (kopija) vai izraksts no statūtiem.

3. VID izziņa par norēķināšanos ar valsts budžetu.

4. Bankas izziņa par kontiem, caur kuriem tiks veikti norēķini.

5. Eksporta licences pieprasītājam, ja tā tiek pieprasīta pirmo reizi:

5.1. Uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) bilance;

5.2. Dokumenti, kas paliecina tehnisko nodrošinājumu ( pamatlīdzekļu nomas līguma kopiju vai pamatlīdzekļu pirkšanas — pārdošanas akta kopija).

6. Līgumu vai vienošanās protokolu kopijas par lūžņu iepirkšanas iespējām (ne mazāk kā trīs).

7. Līgumu vai nodomu protokolu kopijas par lūžņu realizāciju.

8. Dokumenti par norobežotu teritoriju (noliktavu) nomu t.sk. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izziņa (saņemt VUGD teritoriālās struktūrvienībās atrašanās vietā) un LM Nacionālā vides veselības centra slēdziens par noliktavas (metāllūžņu iepirkšanas vietas) izvietojuma vietu (vai darbības rezultātā neradīsies draudi iedzīvotāju sadzīves apstākļiem un kaitējums cilvēku veselībai)”.

9. Darbības ekonomiskais pamatojums.

 

 

Pieteikuma iesniedzējs apliecina, ka ir iepazinies ar Ministru kabineta 13.03.2001. noteikumiem Nr.115 “Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu lūžņi” un savā darbībā uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ievēros Latvijā spēkā esošos tiesību aktus.

 

____.____.200___. _________________________________________

/datums/ /paraksts/

 

 

 

2. pielikums

Melno un krāsaino metālu atgriezumu un lūžņu iepirkuma akts
(no fiziskām personām)

Lūžņu iepirkšanas vietas adrese  
Pircējs (uzņēmējsabiedrība, juridiskā adrese, reģ. apliecības Nr. un derīguma termiņš)  
Pārdevēja vārds, uzvārds, personas kods  
Personas apliecinošais dokuments
Nr.
 
Dzīvesvietas adrese  
Sadzīves izcelsmes lūžņu nosaukums, apraksts

Svars (kg)

Cena (Ls/kg)

Summa (Ls)

       
       
       
       
1. Summa kopā:    
 

t.s. PVN 18%

   
2. Izdevumi 15%    
3. Ar ienākuma nodokli apliekamā summa    
4. Ienākuma nodoklis 25%    
5. Summa apmaksai    

Saņēma: _________________________________
(vārdiem: latos, santīmos)

2001.gads _________________________  Paraksts: ______________________________

Metāllūžņu pieņēmēja: ______________________________ ___________________________
(vārds, uzvārds)  (Paraksts)

 

3. pielikums

 

 

AKTS

par metālu atgriezumu un lūžņu izcelsmes apliecinājumu

 

Parakstot šo aktu apliecinu, ka esmu nodevis metālu atgriezumus un lūžņus, kuru izcelsme ir legāla, tie radušies saimnieciskās darbības rezultātā sadzīvē, un kuri uz nodošanas brīdi man piederējuši vai atradušies likumīgā valdījumā.

Jebkuras pretenzijas, kas saistītas ar nodoto metālu atgriezumu un lūžņu izcelsmi un piederību, izsakāmas un pieteicamas man, neatkarīgi no laika posma, kas pagājis no šī akta parakstīšanas dienas.

Es uzņemos jebkāda veida atbildību, ko paredz spēkā esošie likumdošanas un normatīvie akti, kas saistīti ar metāllūžņu ieguvi un realizāciju.

 

Aktu parakstīja:______________________________________________

(vārds, uzvārds un personas paraksts)

 

 

 

4. pielikums

 

 

I N F O R M Ā C I J A

 

Uzņēmuma nosaukums ________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

Juridiskā adrese ______________________________________________

____________________________________________________________

Darbības laiks (iepriekšējās licences) ____________________________

 

Latvijā iepirkti metālu atgriezumi un lūžņi:

melno metālu _________________________________________ (tonnas)

krāsaino metālu _______________________________________ (tonnas)

 

Realizēti Latvijā iepirktie metālu atgriezumi un lūžņi:

melno metālu _________________________________________ (tonnas)

krāsaino metālu _______________________________________ (tonnas)

 

Latvijā iepirktie metālu atgriezumi un lūžņi eksportēti:

melno metālu _________________________________________ (tonnas)

t.sk. nerūsējošā tērauda ________________________ (tonnas)

krāsaino metālu _______________________________________ (tonnas)

t.sk. vara _____________________________________ (tonnas)

alumīnija _________________________________ (tonnas)

niķeļa ____________________________________ (tonnas)

svina ____________________________________ (tonnas)

cinka _____________________________________ (tonnas)

titāna ____________________________________ (tonnas)

 

Iepriekšējās licences darbības laikā veiktie maksājumi valsts budžetā:

Pievienotās vērtības nodoklis (Ls) _________________________________

____________________________________________________________

Sociālais nodoklis (Ls) __________________________________________

____________________________________________________________

Uzņēmuma ienākuma nodoklis (Ls) _______________________________

____________________________________________________________

 

____.____.200 .__ _____________________

/iesniegšanas datums/ /uzņēmēja paraksts/

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!