• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 4. janvāra noteikumi Nr. 34 "Par bezdarbnieku pabalsta saņemšanas termiņa pagarināšanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.1994., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Centrālo vēlēšanu komisiju

Vēl šajā numurā

20.01.1994., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 34

Pieņemts: 04.01.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.34

(prot. Nr. l 24. §)

Izdoti saskaņā ar likumu "Par grozījumiem un papildinājumiem likumā "Par nodarbinātību"

Par bezdarbnieku pabalsta saņemšanas termiņa pagarināšanas kārtību

1. Bezdarbnieku pabalsta saņemšanas termiņu var pagarināt līdz 12 mēnešiem tiem bezdarbniekiem, kuri pēc sešu mēnešu bezdarbnieku pabalsta saņemšanas perioda saskaņā ar likumu "Par nodarbinātību" ir saglabājuši bezdarbnieku statusu un ir pierakstīti teritorijā, kas atzīta par tādu, kurā dzīvojošajiem bezdarbniekiem ir tiesības uz pabalsta saņemšanas termiņa pagarinājumu.

2. Lēmumu par bezdarbnieku pabalsta saņemšanas termiņa pagarinājumu katrai atsevišķai pašvaldības teritorijai, pamatojoties uz attiecīgās pašvaldības iesniegumu, divu nedēļu laikā no tā iesniegšanas dienas pieņem Nodarbinātības valsts dienesta izveidota komisija, kurā tiek iekļauti darba devēju un darbinieku organizāciju pilnvaroti pārstāvji. Lēmums tiek pieņemts, ja komisijas sēdē piedalās ne mazāk kā divas trešdaļas tās locekļu un par lēmumu nobalso vairāk nekā puse klātesošo.

3. Šo noteikumu 2. punkta minēta komisija atzīst pašvaldības teritoriju par tādu, kurā dzīvojošajiem bezdarbniekiem ir tiesības uz pabalsta saņemšanas termiņa pagarinājumu, ja pastāv šādi nosacījumi:

3.1. ja bezdarba līmenis attiecīgās pašvaldības teritorijā trīs mēnešus pirms pašvaldības iesnieguma saņemšanas ir bijis augstāks par vidējo bezdarba līmeni Latvijā;

3.2. iepriekšējo sešu mēnešu periodā attiecīgās pašvaldības teritorijā ir veikti aktīvas nodarbinātības politikas pasākumi: organizēti algoti pagaidu sabiedriskie darbi, veicināta uzņēmējdarbība un ir izstrādāta nodarbinātības politika.

4. Lēmumu par bezdarbnieku pabalsta izmaksas termiņa pagarināšanu par katru bezdarbnieku atsevišķi pieņem attiecīgā rajona vai pilsētas nodarbinātības valsts dienesta vadītājs, pamatojoties uz pašvaldību iesniegto reģistrēto bezdarbnieku sarakstu. Iesniegtajā sarakstā jānorāda bezdarbnieki, kuri pretendē uz bezdarbnieku pabalsta saņemšanas termiņa pagarinājumu līdz 12 mēnešiem un kuri piekrituši iesaistīties neapmaksātos sabiedriskos darbos, ja viņiem bezdarbnieku pabalsta izmaksas termiņš ir beidzies iepriekšējo sešu mēnešu periodā.

5. Lēmumu par bezdarbnieku pabalsta piešķiršanu pieņem rajona vai pilsētas nodarbinātības valsts dienesta vadītājs, pamatojoties uz pašvaldību iesniegto noteiktas formas izziņu par bezdarbnieku piedalīšanos neapmaksātos sabiedriskajos darbos (pielikums), kuru ar savu parakstu un zīmogu ir apstiprinājis attiecīgās pašvaldības vadītājs.

Par neapmaksātiem sabiedriskiem darbiem uzskatāmi pašvaldību organizētie sabiedriski derīgie darbi, kuru izpildei nav necieciešama speciāla izglītība vai kvalifikācija un kuru mērķis ir nodarbināt bezdarbniekus, kuriem pēc sešu mēnešu bezdarbnieku pabalsta saņemšanas perioda pagarināts pabalsta saņemšanas termiņš.

6. Bezdarbnieku pabalsta saņemšanai pilnā apmērā bezdarbniekam jānostrādā ne mazāk par 81 stundu mēnesī. Ja nostrādāts mazāk par 81 stundu mēnesī, tad bezdarbnieku pabalsts tiek aprēķināts par tām nedēļām, kurās bezdarbnieks ir nostrādājis ne mazāk par 20 stundām.

7. Bezdarbnieku pabalstu izmaksā attiecīgā rajona (pilsētas) sociālās apdrošināšanas pārvaldē vai sakaru nodaļā pēc bezdarbnieka pastāvīgā pieraksta vietas reizi mēnesī uz Nodarbinātības valsts dienesta izsniegta noteiktas formas dokumenta pamata.

8. Ja attiecīgā pašvaldība neapmaksātos sabiedriskos darbus savā teritorijā nav organizējusi, bezdarbnieku pabalstus pēc sešu mēnešu perioda izmaksā pašvaldība no sava budžeta.

9: Nodarbinātības valsts dienesta rajonu un pilsētu nodaļām ir pļenākums pārbaudīt pašvaldību sniegto informāciju par neapmaksāto sabiedrisko darbu norisi.

10. Lēmumu par bezdarbnieku pabalsta izmaksas termiņa pagarināšanu pašvaldības teritorijai atceļ, ja bezdarba līmenis attiecīgajā teritorijā pēdējo trīs mēnešu laikā ir pazeminājies līdz vidējam bezdarba līmenim valstī. Līdz ar attiecīgā lēmuma stāšanos spēkā tiek pārtraukta bezdarbnieku pabalsta izmaksāšana tiem bezdarbniekiem, kuriem pēc sešu mēnešu bezdarbnieku pabalsta saņemšanas perioda pagarināts pabalsta saņemšanas termiņš.

11. Ziņas par bezdarba līmeni valstī kopumā, kā ari rajonos un pilsētās Valsts statistikas komiteja līdz kārtējā mēneša piecpadsmitajam datumam iesniedz publicēšanai laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Diena".

Ministru prezidents V.BIRKAVS

Labklājības ministrs J.RITENIS

Rīgā 1994. gada 4. janvārī

 

Pielikums

IZZIŅA
par bezdarbnieku piedalīšanos neapmaksātos sabiedriskajos darbos

199...... . gada ...............................

Bezdarbnieka vārds, uzvārds

Izpildītie darbi

Nostrādāto stundu skaits

1.ned. 2.ned. 3.ned. 4.ned. 5.ned. kopā mēnesī
               

Z.v.           ........................................................... pašvaldības vadītājs

Labklājības ministrs J.RITENIS

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!