• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 1. novembra noteikumi Nr. 208 "Par importa un eksporta muitas tarifu kvotu noteikšanas un piemērošanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1994., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"

Vēl šajā numurā

05.11.1994., Nr. 130

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 208

Pieņemts: 01.11.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 208

Rīgā 1994. gada 1. novembrī (prot. Nr. 54 2. §)

Par importa un eksporta muitas tarifu kvotu noteikšanas un piemērošanas kārtību

Izdoti saskaņā ar likumu «Par muitas nodokli tarifiem»

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas Republikas muitas teritorijā tiek noteiktas un piemērotas importa un eksporta muitas tarifu kvotas — ierobežots preču daudzums, kuru ar samazinātām muitas tarifu likmēm vai ar muitas tarifa nulles likmi noteiktā laika posmā atļauts pārvietot pāri Latvijas Republikas muitas robežai.

2. Muitas tarifu kvotas nosaka, lai konkursa kārtībā sadalītu starptautiskajos nolīgumos paredzētos muitas tarifu kvotu apjomus.

3. Muitas tarifu kvotas var noteikt uz laiku līdz vienam kalendāra gadam.

II. Muitas tarifu kvotu noteikšanas kārtība

4. Muitas tarifu kvotu apjomi un šo kvotu piemērošanas nosacījumi tiek noteikti Latvijas Republikas starptautiskajos nolīgumos.

III. Muitas tarifu kvotu piemērošanas kārtība

5. Ārlietu ministrija katru gadu līdz 15. novembrim apkopo starptautiskajos nolīgumos paredzētos muitas tarifu kvotu apjomus nākamajam kalendāra gadam un apkopojumu iesniedz Konsultatīvajai muitas tarifu padomei.

6. Konsultatīvā muitas tarifu padome starptautiskajos nolīgumos paredzētos muitas tarifu kvotu apjomus saskaņā ar tās nolikumu konkursa kārtībā sadala konkrētiem importētājiem un eksportētājiem.

7. Speciālās atļaujas (licences) Konsultatīvās muitas tarifu padomes konkursa kārtībā noteiktā pārtikas produktu, zivju un to produkcijas, kā arī lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā nepieciešamo izejvielu un ražošanas līdzekļu daudzuma ievešanai un izvešanai izsniedz Zemkopības ministrija.

8. Speciālās atļaujas (licences) Konsultatīvās muitas tarifu padomes konkursa kārtībā noteiktā visa veida preču (izņemot pārtikas produktus, kokmateriālus, zivis un to produkciju, kā arī lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā nepieciešamās izejvielas un ražošanas līdzekļus) daudzuma ievešanai un izvešanai izsniedz Ekonomikas ministrija.

9. Zemkopības ministrija un Ekonomikas ministrija nekavējoties informē Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamentu par speciālajām atļaujām (licencēm), kas izsniegtas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

10. Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments kontrolē katras speciālās atļaujas (licences) izmantošanu saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību un seko, lai muitas tarifi tiktu piemēroti atbilstoši speciālajā atļaujā (licencē) minētajiem noteikumiem. Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments, kā arī speciālās atļaujas (licences) saņēmējs noteiktā kārtībā regulāri informē speciālās atļaujas (licences) izsniedzēju par tās izmantošanu.

Speciālās atļaujas (licences) izsniedzējs saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību, kādā tiek izsniegtas speciālās atļaujas (licences) noteikta preču daudzuma izvešanai (ievešanai) ar samazinātām muitas tarifu likmēm, ir tiesīgs pieņemt lēmumu par speciālās atļaujas (licences) anulēšanu, ja tā netiek izmantota vai ir pārkāpti tajā minētie noteikumi vai spēkā esošie normatīvie akti.

IV. Pārejas jautājumi

11. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju un Ārlietu ministriju līdz 1994. gada 7. novembrim izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetam priekšlikums par grozījumiem Konsultatīvās muitas tarifu padomes sastāvā un nolikumā.

12. Zemkopības ministrijai un Ekonomikas ministrijai līdz 1994. gada 7. novembrim izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā apstiprināšanai Kārtību, kādā tiek izsniegtas speciālās atļaujas (licences) noteikta preču daudzuma izvešanai (ievešanai) ar samazinātām muitas tarifu likmēm.

13. Valsts ieņēmumu dienestam līdz 1994. gada 7. novembrim iesniegt Ministru kabinetā apstiprināšanai kārtību, kādā tiek nodrošināta šo noteikumu 10. punktā minētā speciālo atļauju (licenču) izmantošanas kontrole.

14. Noteikumi stājas spēkā ar 1994. gada 1. decembri.

Ministru prezidents M. GAILIS

Ekonomikas ministrs J.ZVANĪTĀJS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!