• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 14. janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2002., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules

Vēl šajā numurā

15.01.2002., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 14. janvārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas nacionālo ziņojumu pamatdokumentu”. Nacionālo ziņojumu pamatdokuments ir izstrādāts saskaņā ar ANO vadlīnijām un sniedz vispārīgu informāciju par Latviju — demogrāfisko situāciju, ekonomiskiem rādītājiem, valsts politisko vēsturi un iekārtu, kā arī tiesu sistēmu. Pamatdokumentu kā informācijas avotu izmantos visas ANO komitejas, kas izskatīs Latvijas nacionālos ziņojumus par konkrētu ANO cilvēktiesību konvenciju izpildi Latvijā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par nekustamās mantas Valmierā, Leona Paegles ielā 11, pārņemšanu valsts īpašumā”, kas paredz pārņemt valsts īpašumā un nodot LR Prokuratūras valdījumā nekustamo mantu — administratīvo ēku un zemes gabalu 1952 m2 platībā Valmierā, Leona Paegles ielā 11.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par Preiļu rajona Vārkavas novada izveidošanu”, kuri paredz, ka Preiļu rajona Rožkalnu pagasts un Preiļu rajona Upmalas pagasts tiek apvienoti un izveidots Preiļu rajona Vārkavas novads.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Preču un pakalpojumu drošuma likumā”. Grozījumi izstrādāti sakarā ar Sanitārās robežinspekcijas reorganizāciju — iekļaušanu Pārtikas un veterinārā dienesta sastāvā no 2002. gada 1. janvāra , tās funkciju maiņu. Tādējādi Sanitārā robežinspekcija tiek izslēgta no to institūciju saraksta, kuru pārstāvjus Ministru kabinets iekļauj Tirgus uzraudzības padomē.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””. Likumprojekts paredz jaunu valsts nodevas objektu — par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par apsardzes sertifikāta izsniegšanu fiziskajām personām”, kuri noteiks kārtību, kādā fiziskajām personām izsniedzami apsardzes sertifikāti, kā arī valsts nodevas likmes par apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudījumu kārtošanu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu un nodevas maksāšanas kārtību.

Akceptēti noteikumu projekti “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 9.septembra noteikumos Nr.316 “Noteikumi par notekūdeņu dūņu izmantošanu augsnes mēslošanā un teritoriju labiekārtošanā””; “Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 9.decembra noteikumos Nr.410 “Hidromelioratīvās būvniecības speciālie būvnoteikumi””; “Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 15.oktobra noteikumos Nr.401 “Kārtība, kādā atļauta kaņepju audzēšana””. Noteikumu projekti izstrādāti, pamatojoties uz Lauku atbalsta dienesta likuma 3.panta 2.daļu. Ņemot vērā to, ka 2000.gadā ir notikusi rajonu lauksaimniecības departamentu reorganizācija, noteikumu projektos vārdi “rajona lauksaimniecības departaments” ir jāaizstāj ar vārdiem “reģionālā lauksaimniecības pārvalde”.

Akceptēts noteikumu projekts “Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība”. Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 26.panta pirmo daļu un nosaka pasākumu kopumu epizootisko slimību aizdomu vai uzliesmojuma gadījumos, kas ir ārkārtas situācija valstī un prasa ātru un profesionālu uzraudzības institūciju rīcību.

Akceptēts noteikumu projekts “Pasažieru regulāro autopārvadājumu iekšzemes maršrutu atklāšanas, grozīšanas, slēgšanas un atļauju izsniegšanas kārtība”. Noteikumu projekts noteiks pasažieru regulāro autopārvadājumu iekšzemes maršrutu un iekšzemes maršrutu reisu atklāšanas, grozīšanas un slēgšanas kārtību, kā arī kārtību, kādā izsniedzamas un anulējamas atļaujas pārvadājumu veikšanai attiecīgajā maršrutā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par atpakaļievestām precēm”, kuri noteiks kārtību, kādā preces, kas iepriekš izvestas no Latvijas Republikas muitas teritorijas, atbrīvojamas no muitas maksājumiem. Atpakaļievestās preces atbrīvo no muitas maksājumiem arī tad, ja tās ir tikai daļa no iepriekš izvestām precēm. Noteikumi attieksies arī uz darbgaldu, instrumentu, aparātu vai citu no Latvijas Republikas muitas teritorijas izvestu preču daļām vai piederumiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par valsts un pašvaldību aģentūras gada publiskajā pārskatā iekļaujamo informāciju”, kuri noteiks informāciju, kāda iekļaujama valsts aģentūras un pašvaldību aģentūras sagatavotajos gada publiskajos pārskatos, lai informētu sabiedrību par aģentūras darbības mērķiem un rezultātiem, kā arī par tām piešķirto valsts un pašvaldības budžeta līdzekļu izlietojumu, un kārtību, kādā sagatavojams valsts aģentūras gada publiskais pārskats.

Akceptēts noteikumu projekts “Dzimumu līdztiesības padomes nolikums”, kurš noteiks, ka Dzimumu līdztiesības padome ir Ministru kabineta izveidota konsultatīva valsts institūcija, kuras darbības uzdevums ir veicināt vienotas dzimuma līdztiesības politikas izstrādi un koncepcijas dzimumu līdztiesībai īstenošanu.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Augstskolu likumā”, likumprojekts sagatavots, lai realizētu militārās izglītības reformu.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 21.septembra noteikumos Nr.330 “Kārtība, kādā finansējama investīciju projekta “Izglītības sistēmas attīstības projekts” Izmaksu efektivitātes apakšprogramma””. Noteikumu projekts izstrādāts, lai sakārtotu Izglītības sistēmas attīstības projekta Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas finansēšanas kārtību jautājumos, kas skar Pasaules bankas aizdevuma apkalpošanu.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja ārvalsts augstskolas pārstāvniecības atvēršanai un darbībai”.

Akceptēts noteikumu projekts “Publisko pakalpojumu izcenojumu noteikšanas metodika”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Ūdens apsaimniekošanas likums”, likumprojekts izstrādāts, lai izveidotu virszemes un pazemes ūdeņu vienotu aizsardzības sistēmu, kā arī noteiks vispārīgus ūdens kvalitātes mērķus, ūdens lietotāju tiesības un pienākumus, kā arī deleģējumu attiecīgu Ministru kabineta noteikumu izstrādei.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par atkritumu veidiem, kurus atļauts ievest pārstrādei valsts teritorijā, un par atkritumu importa, eksporta un tranzīta kārtību”, kuri noteiks bīstamos un sadzīves atkritumus, kuru ievešanai pārstrādei valsts teritorijā nepieciešama atļauja, kā arī šīs atļaujas izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību, atkritumu importa, eksporta un tranzīta kārtību.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par dzīvojamo māju nodošanu Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā”, kurš paredz Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai nodot Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā divus valstij piekrītošos nekustamos īpašumus — dzīvojamo māju Rīgā, Ķemmdziju ielā 47, un dzīvojamo māju Rīgā, Gaigalas ielā 4.

Akceptēts rīkojuma projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999. gada 5.maija rīkojumā Nr.220 “Par valsts dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai””, kurš precizē privatizācijai nododamo dzīvojamo māju sarakstu.

Akceptēts noteikumu projekts “Noziedzības un korupcijas novēršanas padomes nolikums”.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!