• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 2. augusta noteikumi Nr. 149 "Par grozījumiem Latvijas kriminālkodeksā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1994., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.150

Par grozījumiem likumā "Par ugunsdrošību"

Vēl šajā numurā

06.08.1994., Nr. 91

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 149

Pieņemts: 02.08.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 149

Rīgā 1994. gada 2. augustā (prot. Nr. 39 3. §)

Par grozījumiem Latvijas kriminālkodeksā

Izdoti Satversmes 81. pantā noteiktajā kārtībā

Izdarīt Latvijas kriminālkodeksā šādus grozījumus:

1. Izteikt 23. panta ceturto daļu šādā redakcijā: «Brīvības atņemšanas iestāžu veidus un brīvības atņemšanas soda izciešanas kārtību nosaka Latvijas sodu izpildes kodekss.»

2. Svītrot 23. panta piekto, sesto, septīto, astoto un devīto daļu.

3. Svītrot 50. panta pirmajā daļā vārdus «izņemot personas, kas minētas šī kodeksa 50. pantā».

4. Izteikt 50. panta septīto daļu šādā redakcijā:

«Personām:

1) kas atzītas par sevišķi bīstamiem recidīvistiem;

2) kas notiesātas par darbību, kas vērsta uz valsts varas gāšanu (59. pants); spiegošanu (60. pants); par Latvijas Republikas tautas deputāta, valdības locekļa vai citas amatpersonas dzīvības vai veselības apdraudējumu (61. pants); ārvalsts pārstāvja dzīvības vai veselības apdraudējumu (62. pants); diversiju (63. pants); kaitniecību (64. pants); aicinājumiem vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu vai vardarbīgi grozīt valsts iekārtu (65. pants); aicinājumiem graut republikas teritoriālo vienotību (65.1 pants); bandītismu (72. pants); darbībām, kas dezorganizē darbu labošanas darbu iestādēs (72.1 pants); viltotas naudas vai vērtspapīru izgatavošanu vai izplatīšanu atbildību pastiprinošos apstākļos (82. panta otrā daļa); slepkavību ar nodomu (98. pants); slepkavību ar nodomu atbildību pastiprinošos apstākļos (99. pants); izvarošanu, ko izdarījis sevišķi bīstams recidīvists vai kam bijušas sevišķi smagas sekas, kā arī par mazgadīgās izvarošanu (121. panta ceturtā daļa); laupīšanu atbildību pastiprinošos apstākļos (141. panta otrā un trešā daļa); izspiešanu organizētā grupā atbildību pastiprinošos apstākļos (143.1 panta otrā un trešā daļa); tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu atbildību pastiprinošos apstākļos (105. panta otrā daļa); ķīlnieku sagrābšanu (125.1 pants); kukuļņemšanu atbildību pastiprinošos apstākļos (164. panta otrā un trešā daļa); policijas (milicijas) darbinieka vai zemessarga dzīvības apdraudējumu (186.1 pants); sevišķi ļaunprātīgu huligānismu (204. panta trešā daļa); gaisa kuģa nolaupīšanu (214.2 pants); radioaktīvu materiālu izlaupīšanu (216.2 pants); šaujamā ieroča, munīcijas vai sprāgstvielu izlaupīšanu, izdarot laupīšanas uzbrukumu (219. panta trešā daļa); narkotisko līdzekļu izlaupīšanu atbildību pastiprinošos apstākļos (222.2 panta otrā un trešā dala); kā arī personām, kas agrāk atbrīvotas no brīvības atņemšanas vietām līdz tiesas noteiktā soda laika pilnīgai izciešanai nosacīti pirms termiņa un no jauna izdarījušas tīšu noziegumu neizciestā soda laikā, nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda vai neizciestā soda daļas aizstāšanu ar vieglāku sodu var piemērot pēc tam, kad tās faktiski izcietušas ne mazāk kā trīs ceturtdaļas no noteiktā soda.»

5. Izteikt 50. panta astoto dalu šādā redakcijā:

«Nosacīta pirmstermiņa atbrīvošana no soda netiek piemērota:

1) personām, kam nāves sods aizstāts ar brīvības atņemšanu apžēlošanas vai amnestijas kārtībā;

2) personām, kam brīvības atņemšana noteikta uz visu mūžu.»

6. Svītrot 50.1 pantu.

Pārejas noteikumi

1. Noteikumi atceļ brīvības atņemšanas iestāžu veidus un režīmus, kas notiesātajiem noteikti atbilstoši Latvijas kriminālkodeksa 23. panta ceturtās daļas prasībām līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai.

2. Brīvības atņemšanas iestāžu priekšniekiem līdz 1996. gada 31. decembrim iesniegt tiesām (pēc brīvības atņemšanas iestādes atrašanās vietas) nepieciešamos dokumentus brīvības atņemšanas iestādes veida grozīšanai atbilstoši Latvijas kriminālkodeksa 23. panta un Latvijas sodu izpildes kodeksa 13. panta noteikumiem jaunajā redakcijā.

3. Līdz tiesas lēmuma pieņemšanai par brīvības atņemšanas iestādes veida grozīšanu notiesātajiem piemērojami labošanas darbu iestādes veida un attiecīgā režīma noteikumi, ko nesacījusi tiesa ar spēkā esošo spriedumu.

4. Noteikumi stājas spēkā ar to publicēšanas dienu.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Iekšlietu ministrs Ģ. V. KRISTOVSKIS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!