• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 5. jūlija noteikumi Nr. 147 "Par valsts īpašuma privatizācijas komisiju darbības finansēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1994., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.148

Par grozījumiem Latvijas labošanas darbu kodeksā

Vēl šajā numurā

06.08.1994., Nr. 91

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 147

Pieņemts: 05.07.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.147

Rīgā 1994. gada 5. jūlijā (prot. Nr.35 4.§)
Par valsts īpašuma privatizācijas komisiju darbības finansēšanu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību
īpašuma privatizācijas komisijām"10. pantu
1. Šie noteikumi nosaka vienotus darbības finansēšanas principus tām valsts īpašuma privatizācijas komisijām (tālāk tekstā — "privatizācijas komisija"), kas izveidotas, lai veiktu valsts īpašuma objektu privatizāciju saskaņā ar likumiem "Par piena pārstrādes uzņēmumu privatizāciju", "Par īpašuma privatizāciju agroservisa uzņēmumos", "Par gaļas pārstrādes uzņēmumu privatizāciju" un "Par maizes ražošanas valsts uzņēmumu privatizāciju".
2. Visi izdevumi, kas saistīti ar privatizācijas komisijas darbību (arī sociālā nodokļa pieskaitījumi un apgrozījuma nodoklis), sedzami no valsts īpašuma objekta privatizācijas rezultātā gūtajiem ienākumiem.
3. Privatizācijas komisija līdz tās darbības izbeigšanai visus izdevumus sedz no privatizējamā valsts īpašuma objekta līdzekļiem. Ja tiek privatizēta valsts uzņēmuma (valsts statūtsabiedrības) atsevišķa struktūrvienība, privatizācijas komisija visus izdevumus sedz no attiecīgā valsts uzņēmuma (valsts statūtsabiedrības) līdzekļiem.
4. Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos ieskaitāmo līdzekļu summa tiek samazināta par to privatizācijas komisijas darbībai nepieciešamo izdevumu summu, kuri segti no privatizējamā valsts īpašuma objekta līdzekļiem.
5. Privatizācijas komisija tās darbībai nepieciešamo naudas līdzekļu summu nosaka un sadala patstāvīgi, pieņemot attiecīgu lēmumu, kuru fiksē protokolā. Privatizācijas komisijas priekšsēdētāja un komisijas sekretāra apstiprināts protokola izraksts ir pamats naudas līdzekļu piešķiršanai no privatizējamā valsts īpašuma objekta līdzekļiem.
6. Naudas līdzekļu summu privatizācijas komisijas locekļu darba samaksai (bez sociālā nodokļa pieskaitījumiem) nosaka procentos no katra konkrētā valsts īpašuma objekta realizācijas cenas šādos apmēros:

līdz 500 latiem — 10%,

no 500 līdz 5000 latiem — 5%, bet ne mazāk par 50 latiem,

virs 5000 latiem — 0,35%, bet ne mazāk par 250 latiem.

Ja objekta realizācijas cena pirms privatizētāja pārņemamo paradu saistību atskaitīšanas ir virs 50000 latiem, bet objekta realizācijas cena — no 350 līdz 5000 latiem, privatizācijas komisijas locekļu darba samaksa ir 250 latu.
7. Privatizējot valsts īpašuma objektus saskaņā ar likumu "Par īpašuma privatizāciju agroservisa uzņēmumos", Zemkopības ministrijas republikāniskās agroservisa uzņēmumu privatizācijas komisijas locekļu darba samaksa ir 0,04% no katra konkrētā privatizētā objekta vērtības (bez sociālā nodokļa pieskaitījumiem) papildus šo noteikumu 6. punktā noteiktajai attiecīgā objekta privatizācijas komisijas darba samaksai.
8. Privatizācijas komisijas locekļiem par darbu maksā pēc juridiska akta par valsts īpašuma objekta privatizāciju parakstīšanas. Par valsts īpašuma objekta privatizācijas juridisku aktu šo noteikumu izpratnē uzskatāms:

8.1. valsts īpašuma objekta pirkuma līgums;

8.2. līgums par valsts īpašuma objekta nomu ar izpirkumu;

8.3. Uzņēmumu reģistrā reģistrētas statūtsabiedrības statūti, ja valsts īpašuma objekts tiek pārveidots statūtsabiedrībā.
9. Privatizācijas komisija pēc valsts īpašuma objekta novērtēšanas pabeigšanas ir tiesīga saņemt avansu par paveikto darbu ne vairāk kā 0,07% no privatizējamā valsts īpašuma objekta nosacītās cenas.
10. Privatizācijas komisija pēc valsts īpašuma objekta privatizācijas pabeigšanas sastāda attiecīgā objekta privatizācijas pasākumu galīgo izmaksu tāmi un kopā ar attaisnojuma dokumentu kopijām iesniedz to valsts īpašuma privatizācijas fonda rīkotājam apstiprināšanai. Izdevumi, par kuriem tāmei nav pievienotas attaisnojuma dokumentu kopijas, no valsts īpašuma objekta privatizācijas rezultātā gūtajiem ienākumiem netiek segti.
Pārejas jautājumi
Privatizācijas komisijas, kas izveidotas, lai privatizētu valsts īpašuma objektus saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību", savā darbībā ievēro šos noteikumus līdz laikam, kamēr tās tiek likvidētas ar Ekonomikas ministrijas rīkojumu.
Ministru prezidents V.Birkavs

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs O.Kehris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!