• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra un Itālijas vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2002., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.3

Par kultūras ministra pienākumu pildīšanu

Vēl šajā numurā

11.01.2002., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra un Itālijas vēstnieka tikšanos

Vakar, 10. janvārī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Itālijas vēstnieku Latvijā Maurīcio Lo Re.

Tikšanās sākumā pārrunātas sadarbības iespējas ANO ietvaros un atsevišķas Itālijas iniciatīvas ANO un Eiropas Savienības (ES) sadarbības uzlabošanai, kā arī Itālijas ieguldījums ANO miera uzturēšanas un humanitārajās operācijās.

Pārrunājot divpusējās attiecības, abas puses atzīmēja aktīvo politisko dialogu starp Itāliju un Latviju un iespējas kāpināt dažāda līmeņa kontaktus. I. Bērziņš ar gandarījumu atzīmēja pieaugošo ekonomisko sadarbību starp abām valstīm un tālākai tās veicināšanai aicināja Itālijas pusi paātrināt konvencijas par izvairīšanos no dubultās nodokļu aplikšanas ratifikāciju. I. Bērziņš augstu novērtēja izveidojušos sadarbību ar Itāliju militārajā jomā un akcentēja, ka to vēl vairāk sekmētu divpusējās sadarbības līguma aizsardzības jomā ratifikācija.

Eiropas Savienības kontekstā M. Lo Re, apliecinot pilnīgu atbalstu Latvijas centieniem iestāties ES, pauda viedokli, ka Spānijas prezidentūras laikā iestāšanās sarunu temps saglabās savu intensitāti.

Skarot NATO integrācijas jautājumus, Itālijas vēstnieks atzīmēja, ka Baltijas valstis ir nopietnāko NATO kandidātu vidū. Abas puses arī pauda vienprātību, ka NATO un Krievijas attiecības uzlabojas un tas veicina vispārējo stabilitāti. I. Bērziņš vēlreiz atzīmēja, ka Latvijas dalība NATO veicinās attiecību uzlabošanos ar Krieviju.

Pievēršoties sabiedrības integrācijas jautājumiem, I. Bērziņš atkārtoti uzsvēra, ka Latvija konsekventi turpinās īstenot sabiedrības integrācijas programmu, kā arī pauda atbalstu Latvijas prezidentes iniciatīvai par izmaiņām parlamenta un pašvaldību vēlēšanu likumos. M. Lo Re izteica pārliecību, ka EDSO misijas tālāka atrašanās Latvijā vairs nebija nepieciešama, taču atzīmēja, ka Latvijas interesēs būtu veikt izmaiņas vēlēšanu likumdošanā, kas ievērojami palīdzētu Latvijas virzībā uz ES un NATO.

Sarunas gaitā notika arī informācijas apmaiņa par iekšpolitiskās situācijas attīstību abās valstīs.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!