• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Soli pa solim arvien tuvāk Ziemeļatlantijas aliansei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2002., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Jāatceras: politikā nekad nesaki nekad"

Vēl šajā numurā

11.01.2002., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Soli pa solim arvien tuvāk Ziemeļatlantijas aliansei

KU1.JPG (22208 bytes) KU2.JPG (22179 bytes)

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

10.janvārī Saeimā: NATO Aizsardzības, partnerības un sadarbības direktorāta vadītājs un vēstnieks Deivids Kolinss; Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Aleksandrs Kiršteins un priekšsēdētājs Dzintars Kudums

Vakar, 10.janvārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums un komisijas pārstāvji tikās ar NATO aizsardzības, partnerības un sadarbības direktorāta vadītāju un vēstnieku Deividu Kolinsu. Aizsardzības, partnerības un sadarbības direktorāta vadītājs ieradies Latvijā NATO amatpersonu delegācijas sastāvā, kuras mērķis ir iepazīties ar Latvijas paveikto, gatavojoties dalībai aliansē, kā arī pārrunāt turpmāko sadarbību programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros.

Viesis pozitīvi novērtēja Latvijas ieguldījumu programmas “Partnerattiecības mieram” īstenošanā un atzina, ka tā ir palīdzējusi mūsu valstij gūt panākumus virzībā uz Ziemeļatlantijas aliansi. D.Kolinss arī pastāstīja, ka, tuvojoties NATO valstu galotņu sanāksmei Prāgā šā gada rudenī, viens no viņa darbības virzieniem ir pārveidot “Partnerattiecības mieram” atbilstoši jaunajai situācijai.

Aizsardzības, partnerības un sadarbības direktorāta vadītājs interesējās par parlamenta sadarbību ar valdību, gatavojoties mūsu valsts dalībai NATO. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dz.Kudums informēja viesi par komisijas darbu likumdošanā, akcentējot nesen Saeimā apstiprināto Valsts aizsardzības koncepciju, kā arī pastāstīja par parlamenta kontroli pār bruņotajiem spēkiem. Savukārt priekšsēdētāja biedrs Aleksandrs Kiršteins uzsvēra likumdošanas saskaņošanas ar NATO standartiem militāros, politiskos un ekonomiskos aspektus. A.Kiršteins iepazīstināja NATO pārstāvi ar komisijas ārpolitiskajām aktivitātēm, veidojot divpusējus sakarus ar alianses dalībvalstu parlamentu radnieciskajām komisijām. Arī D.Kolinss atzina divpusēju kontaktu nozīmīgumu, lai Latvija varētu pierādīt savu gatavību dalībai NATO.

Puses apsprieda NATO attieksmi pret Eiropas Savienības ātrās reaģēšanas spēku izveidi un Latvijas kā alianses kandidātvalsts vēlmi tajos piedalīties. D.Kolinss atzina, ka NATO atbalsta ES drošības un aizsardzības identitātes veidošanu, jo tādējādi tiks palielinātas Eiropas aizsardzības spējas.

Pārrunātas arī Ziemeļatlantijas alianses un Krievijas attiecības. D.Kolinss pastāstīja, ka NATO veido dialogu ar mūsu lielo kaimiņvalsti, meklējot tādu sadarbošanās kārtību, kas apmierinātu abas puses. Latvijas parlamentārieši atzina šāda dialoga veidošanas lietderību un akcentēja Latvijas vēlmi uzturēt labas attiecības ar visām kaimiņvalstīm, tostarp Krieviju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!