• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvieša pasaulei vajadzīgs laiks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2002., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas balzamā" gatavojas investēt 7,5 miljonus dolāru

Vēl šajā numurā

11.01.2002., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvieša pasaulei vajadzīgs laiks

Kinooperatore Rita Dirse dzimusi Kanādā, Toronto, 1953. gadā. Ik pa laikam viņa brauc uz Latviju, jo nu jau vairākus gadus še saista darbs Kanādas valsts televīzijai. Tā ir apmēram stundu gara dokumentāla filma par Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu. Pēc Ritas un viņas producentu aplēsēm, filmu Kanādas televīzijas skatītāji savos ekrānos varētu ieraudzīt 2002. gada vasarā.

Šoreiz, braucot mājup uz Kanādu, Rita Dirse atmiņai no Latvijas paņēma līdzi trīs lietas. Tā pirmā – Pētera Vaska mūzikas disks “Māte saule”. Ritai vienmēr patikusi Pētera Vaska mūzika, un viņa, protams, zinājusi, ka to ciena ārpus Latvijas robežām. Un tomēr bijis tā priecīgi savādi, kad Kanādā satikts jauns kanādiešu komponists pavisam lietišķi sacījis, ka viņš zinot vai visus Pētera Vaska sarakstītos skaņdarbus. Tā otra lieta – Leona Baloža fotoalbums “Rīga dimd”. Ritas vīrs, amerikānis, dramaturgs nekad neesot bijis Latvijā, tikai par to dzirdējis no sievas. Šis fotoalbums esot tieši tāds, ar kuru cilvēkam var parādīt – tāda, lūk, tā Latvija izskatās. Un trešā lieta – videokasete ar režisores un producentes Rozes Stiebras multiplikācijas filmu “Neparastie rīdzinieki”. Šo filmu Rita vedīšot saviem četriem brāļabērniem. “Šī lente caur bērna acīm dod saprašanu par Rīgu, kuras jumtos kāpelē kaķi un torņos dzied gaiļi.”

 

“MĀJAS VIESIS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!