• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 8.janvārī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2002., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 9.janvārī, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē

Vēl šajā numurā

10.01.2002., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 8.janvārī, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr.4, 9.01.2002.

Akceptēts iesniegtais konceptuālais ziņojums par zāļu iegādes kompensācijas sistēmai nepieciešamo finansējumu un tās attīstības perspektīvām un tajā ietvertais II risinājuma variants. Šī varianta 1.punktā vārds “samazināt” aizstāts ar vārdu “precizēt”, 5.punktā norādīta tikai vispārējā finansējuma tendence. Labklājības ministrijai uzdots attiecīgi precizēt ziņojumu un iesniegt to Valsts kancelejā. Labklājības ministrijai uzdots mēneša laikā noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā tiesību akta projektu par grozījumiem Ministru kabineta 1998.gada 4.novembra noteikumos Nr.428 “Ambulatorai ārstniecībai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība” atbilstoši 2002.gada valsts budžetā paredzētajam finansējumam zāļu iegādes kompensācijai.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu “Valdības pozīcija attiecībā uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Sociālo, veselības un ģimenes lietu komitejas pārskatītā ziņojuma projektu “Narkotiku lietošanas sociālās sekas un Eiropas Padomes dalībvalstu attieksme””. Noteikts, ka Ministru kabinets neatbalsta narkotiku legalizācijas procesu. Labklājības ministram Andrejam Požarnovam uzdots noformēt iesniegto valdības pozīciju attiecībā uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Sociālo, veselības un ģimenes lietu komitejas pārskatītā ziņojuma projektu “Narkotiku lietošanas sociālās sekas un Eiropas Padomes dalībvalstu attieksme” ministrijas atzinuma veidā un līdz 2002.gada 15.janvārim iesniegt to Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā. Valsts kancelejai uzdots nosūtīt šo protokollēmumu Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai.

Atbalstīti īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles priekšlikumi par nepieciešamajiem grozījumiem Ministru kabineta 2001.gada 27.decembra sēdes protokollēmumā “Par likumprojektu “Teritorijas plānošanas likums” un “Reģionālās attīstības likums” izskatīšanas gaitu Saeimā” un atsevišķos tiesību aktos, kas saistīti ar institūciju reorganizāciju. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem uzdots kopīgi ar Finansu ministriju, ņemot vērā šī protokollēmuma 1.punktu, sagatavot un iesniegt Valsts kancelejā attiecīgus tiesību aktu projektus. Valsts kancelejai uzdots sagatavot tiesību aktu projektus parakstīšanai. Nolemts svītrot Ministru kabineta 2001.gada 27.decembra sēdes protokollēmuma “Par likumprojektu “Teritorijas plānošanas likums” un “Reģionālās attīstības likums” izskatīšanas gaitu Saeimā” 6.punktu. Pieņemts zināšanai, ka īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem ir atšķirīgs viedoklis par Ministru kabineta 2001.gada 27.decembra sēdē pieņemtā protokollēmuma lietderību.

Ministru kabinets nepieņēma iesniegto noteikumu projektu “Izmeklēšanas cietuma iekšējās kārtības noteikumi”. Valsts kancelejai uzdots noņemt to no kontroles. Pieņemts zināšanai, ka Tieslietu ministrija sagatavos un noteiktā kārtībā iesniegs Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumu Latvijas Sodu izpildes kodeksā.

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles sniegtā informācija par PHARE 2001.gada Nacionālās programmas finansu memorandu par sadarbības programmu Baltijas jūras reģionā. Akceptēts rīkojums “Par Eiropas Savienības PHARE 2001.gada Nacionālās programmas finansu memorandu sadarbībai Baltijas jūras reģionā”. 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!