• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1994. gada 24. maija noteikumi Nr. 106 "Par privāto mācību iestāžu finansēšanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.1994., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.247-r

Par nekustamo īpašumu Rīgā, Antonijas ielā 1

Vēl šajā numurā

09.06.1994., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 106

Pieņemts: 24.05.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 106

Rīgā 1994. gada 24. maijā (prot. Nr. 28 7. §)

Par privāto mācību iestāžu finansēšanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 62. pantu

1. Privātā mācību iestāde — mācību iestāde, kuru izveido, finansē un uztur fiziskās personas, biedrības un savienības un kurā apmāca skolas vecuma bērnus vai izglīto pieaugušos.

2. Privātās mācību iestādes var pretendēt uz valsts subsīdiju pedagoģiskā personāla darba algu izmaksai un darba devēja sociālā nodokļa maksājumiem, ja tās ir ievērojušas šādus nosacījumus:

2.1. ir saņemta Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijas speciāla atļauja (licence) mācību iestādes darbībai;

2.2. privātā mācību iestāde atbilst Izglītības likumā minētajam valsts un pašvaldību pārraudzībā esošo iestāžu tipam;

2.3. ir saņemta Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijas akreditācijas lapa, kas apliecina mācību iestādes tipu un kurā noteikts privātās mācību iestādes izsniedzamā valsts izglītības dokumenta nosaukums;

2.4. mācībvaloda ir valsts valoda;

2.5. apmācāmo skaits mācību iestādē nav mazāks par 10.

3. Valsts subsīdiju var piešķirt, sākot ar nākamo budžeta gadu pēc akreditācijas lapas saņemšanas, ja Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijā iesniegts attiecīgs privātās mācību iestādes pieprasījums.

4. Fiziskas personas, biedrības un savienības, kuras finansē un uztur privātās mācību iestādes, katru gadu Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijas noteiktajos termiņos iesniedz informāciju par mācību iestādes attīstības rādītājiem un nākamā finansu gada ienākumu un izdevumu aprēķinus.

5. Privātās mācību iestādes pedagoģisko darbinieku darba algas fonds un darba devēja sociālā nodokļa apmērs tiek aprēķināts, ņemot vērā statistiskos rādītājus un normatīvus, kas noteikti Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijai saistošos dokumentos un attiecīga tipa valsts pakļautības un pārraudzības mācību iestādēm paredzētajās finansu instrukcijās.

6. Privātajām sākumskolām, pamatskolām un vidusskolām noteiktais valsts subsīdijas apmērs nedrīkst pārsniegt attiecīgo mācību iestāžu pedagoģisko darbinieku darba algu izmaksai un darba devēju sociālā nodokļa maksājumiem nepieciešamo līdzekļu apmēru, kas aprēķināts saskaņā ar šo noteikumu 5. punktu.

7. Privātajām arodizglītības iestādēm, vidējās speciālās izglītības iestādēm un augstākajām mācību iestādēm valsts subsīdijas apmēru (procentos) nosaka, ievērojot akreditācijas kārtībā paredzētos noteikumus un ņemot vērā attiecīgo mācību iestāžu pedagoģisko darbinieku darba algu izmaksai un darba devēju sociālā nodokļa maksājumiem nepieciešamo līdzekļu apmēru, kas aprēķināts saskaņā ar šo noteikumu 5. punktu.

8. Valsts subsīdijas apmēru attiecīgajai privātajai mācību iestādei konkursa kārtībā nosaka Izglītības, kultūras un zinātnes ministrija valsts budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros.

9. Valsts subsīdiju pedagoģiskā personāla darba algu izmaksai un darba devēja sociālā nodokļa maksājumiem privātā mācību iestāde saņem tādā kārtībā, kādā tiek finansētas valsts mācību iestādes, un tās apmērs nedrīkst pārsniegt 80% no visiem attiecīgās mācību iestādes izdevumiem. Attiecīgie līdzekļi tiek ieskaitīti privātās mācību iestādes kontā vispārējā kārtībā.

10. Privātajai mācību iestādei jāsniedz pārskats Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijai paredzētajā termiņā un ievērojot noteikto formu.

11. Ja privātā mācību iestāde neatbilst plānotajiem attīstības kritērijiem, Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijai ir tiesības pārskatīt valsts subsīdijas apmērus vai pārtraukt tās izmaksu un ieskaitīt neizlietotos līdzekļus valsts budžetā.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Izglītības, kultūras un zinātnes ministrs J. VAIVADS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!