• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES paplašināšanās komisāra interviju Vācijas radio. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2002., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kravu pārvadājumiem Šveicē

Vēl šajā numurā

09.01.2002., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES paplašināšanās komisāra interviju Vācijas radio

Sakarā ar izskanējušajiem komentāriem Latvijas masu informācijas līdzekļos par Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās komisāra Gintera Ferhoigena interviju Vācijas sabiedriskajā radiostacijā Ārlietu ministrija vēlas vērst uzmanību uz sekojošo.

6. janvārī Vācijas sabiedriskajā radiostacijā “Deutschland radio” Eiropas Savienības paplašināšanās komisārs G. Ferhoigens pauda viedokli, ka visas jaunās dalībvalstis nākotnē pievienosies ekonomiskajai un monetārajai savienībai. G.Ferhoigens atzīmēja, ka, lai kļūtu par šīs savienības dalībniecēm, visām kandidātvalstīm būs jāizpilda noteikti kritēriji. G.Ferhoigens arī piebilda, ka tuvākajā nākotnē nenotiks kandidātvalstu pievienošanās savienībai.

Šajā sakarā Ārlietu ministrija vērš uzmanību uz to, ka pievienošanās ekonomiskajai un monetārajai savienībai ir viena no iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu sadaļām. Latvija savā iestāšanās sarunu pozīcijā atzīst Eiropas Kopienas ekonomisko un monetāro politiku un ir gatava izpildīt nepieciešamos kritērijus, līdz ar to nākotnē kļūt par ekonomiskās un monetārās savienības dalībnieci. Latvijas likumdošana attiecībā uz centrālās bankas darbību un izmantojamiem monetārās politikas instrumentiem atbilst ES prasībām. Sarunas sadaļā “Ekonomiskā un monetārā savienība” ir provizoriski slēgtas.

Latvijai iestājoties ES, automātiska pievienošanās ekonomiskajai un monetārajai savienībai nenotiks, jo vismaz divus gadus pēc iestāšanās Latvijai būs jānodrošina lata stabilitāte attiecībā pret eiro.

Pievienojoties ES, Latvijai būs jānodrošina ekonomikas atbilstība Māstrihtas kritērijiem. Latvija jau tagad atbilst šo kritēriju lielākai daļai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!