• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 7.janvārī, Ministru kabineta komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2002., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57193

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plašāk vērsim savu sirdi labestībai un gara cēlumam

Vēl šajā numurā

08.01.2002., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 7.janvārī, Ministru kabineta komitejas sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības “Latvijas Centrālais depozitārijs” akciju privatizāciju”, kurš paredz Privatizācijas aģentūrai privatizēt tai piederošās bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības “Latvijas Centrālais depozitārijs” akcijas.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par ēku Jēkabpilī, Pils rajonā 6, 38, 39, 40, pārņemšanu valsts īpašumā”, kurš paredz pārņemt valsts īpašumā un nodot Aizsardzības ministrijas valdījumā virkni nekustamo īpašumu, kurus Jēkabpils pašvaldība bez atlīdzības nodod valstij.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par veikala Jēkabpilī, Palejas ielā 32, nodošanu Jēkabpils rajona pašvaldības īpašumā”, kurš paredz Aizsardzības ministrijai nodot bez atlīdzības Jēkabpils rajona pašvaldības īpašumā nekustamo īpašumu Jēkabpilī, Palejas ielā 32.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā konceptuālais ziņojums “Par Iekšlietu ministrijas valdījumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem Rīgā, Brīvības ielā 61, Raiņa bulvārī 5, Raiņa bulvārī 6 un Viļānu ielā 14/16”.

Akceptēts noteikumu projekts “Aerosola flakonu būtiskās prasības un marķēšanas kārtība”, kuri noteiks prasības, to ievērošanas uzraudzības un marķēšanas kārtību aerosola flakoniem, kuru kopējā ietilpība nav mazāka par 50 ml un nav lielāka par: 1000 ml metāla flakoniem; 220 ml aizsargātiem stikla flakoniem un plastmasas flakoniem, kas pārplīstot nevar radīt šķembas; 150 ml neaizsargātiem stikla flakoniem un plastmasas flakoniem, kas pārplīstot var radīt šķembas. Paredzēts noteikt, ka Latvijā aizliegts izplatīt aerosola flakonus, kuri neatbilst šo noteikumu prasībām. Noteikumu projekts izstrādāts, lai ieviestu Eiropas Savienības direktīvu prasības par likumu tuvināšanu attiecībā uz aerosolu flakoniem.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par īpaši aizsargājamās kultūrvēsturiskās teritorijas “Abavas ieleja” padomi”, kurš paredz atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 1997.gada 18.jūnija rīkojumu Nr.311 “Par īpaši aizsargājamās kultūrvēsturiskās teritorijas “Abavas ieleja” padomi”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 17.jūnija noteikumos Nr.219 “Īpaši aizsargājamās kultūrvēsturiskās teritorijas “Abavas ieleja” padomes nolikums””, kurš paredz atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1997.gada 17.jūnija noteikumus Nr.219 “Īpaši aizsargājamās kultūrvēsturiskās teritorijas “Abavas ieleja” padomes nolikums”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos Nr.235 “Īpaši aizsargājamās kultūrvēsturiskās teritorijas “Abavas ieleja” nolikums””, kuri paredz noteikt, ka Abavas ieleja ietver Tukuma rajona Kandavas novada Kandavas pilsētas vēsturisko daļu un daļu no Kandavas un Matkules pagasta, Talsu rajona Sabiles novada Sabiles pilsētas, Abavas un Ģibuļu pagasta un Kuldīgas rajona Rendas pagasta. Paredzēts noteikt, ka Abavas ielejā darbojas sabiedriska konsultatīva institūcija — padome, kurā ietilpst pa vienam pārstāvim no Kandavas novada domes, Sabiles novada domes, Ģibuļu pagasta un Rendas pagasta padomes un pa vienam pārstāvim no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī Pedvāles brīvdabas mākslas muzeja direktors.

Akceptēts rīkojuma projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 16.septembra rīkojumā Nr.454 “Par Nolīgumu par vienveida tehnisko priekšrakstu pieņemšanu riteņu transportlīdzekļiem, aprīkojumam un daļām, kuras var uzstādīt un/vai izmantot riteņu transportlīdzekļos, un saskaņā ar šiem priekšrakstiem piešķiramo atbilstības novērtēšanas apstiprinājumu savstarpējās atzīšanas nosacījumiem””. Grozījumi Ministru kabineta rīkojumā ir nepieciešami sakarā ar to, ka 1998.gada 16.septembrī Latvija pievienojusies minētajam nolīgumam ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.454, kurā kā kompetentā institūcija veikt riteņu transportlīdzekļu, aprīkojuma un daļu atbilstības novērtēšanu Latvijā ir nosaukta bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, kura veic tikai riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu, bet neveic lauksaimniecībā un mežsaimniecībā izmantojamo riteņtraktoru un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu. Paredzēts, ka lauksaimniecībā un mežsaimniecībā izmantojamo riteņtraktoru un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu veiks bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Lauksaimniecības tehnikas sertifikācijas un testēšanas centrs”.

Izskatīšanai Ministru kabinetā akceptēti likumprojekts “Grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā”; likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā” un likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību”, kuri saskaņo 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.fakultatīvā protokola par nāvessoda atcelšanu normas un Kriminālprocesa kodeksa, Krimināllikuma normas, likuma “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību”, lai īstenotu protokolā noteikto aizliegumu piemērot nāvessodu.

Akceptēts noteikumu projekts “Izglītības programmu minimālās prasības arhitekta profesionālās kvalifikācijas iegūšanai”, kas nosaka izglītības programmu minimālās prasības arhitekta profesionālās kvalifikācijas iegūšanai Latvijas Republikā, lai šo profesionālo kvalifikāciju atzītu ārzemēs.

Izskatīšanai Ministru kabinetā akceptēts likumprojekts “Grozījumi Autopārvadājumu likumā”, grozījumi Autopārvadājuma likumā nodrošinās tā atbilstību Eiropas Savienības direktīvu un citu Latvijas Republikai saistošu tiesību aktu prasībām, kā arī nodrošinās autopārvadājumu nozares tiesisko jautājumu regulējumu un ekonomisko attīstību.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par valsts kopējo maksimāli pieļaujamo emisiju gaisā”, kuri, sākot no 2010. gada, noteiks valstī kopējo maksimāli pieļaujamo emisiju gaisā šajos noteikumos minētajām gaisu piesārņojošām vielām un vielu grupām: sēra dioksīdam — 107 kilotonnas gadā; slāpekļa oksīdiem (slāpekļa oksīda un slāpekļa dioksīda summa, kas pārrēķināta kā slāpekļa dioksīds) — 84 kilotonnas gadā; amonjakam — 44 kilotonnas gadā; gaistošajiem organiskajiem savienojumiem (visi antropogēnas izcelsmes organiskie savienojumi, izņemot metānu, kuri gaisā spēj fotoķīmiski reaģēt ar slāpekļa osīdiem) — 136 kilotonnas gadā.

Akceptēts noteikumu projekts “Ķemeru nacionālā parka konsultatīvās padomes nolikums”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 9.decembra noteikumos Nr.406 “Ozona slāņa aizsardzības noteikumi””.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 22.aprīļa noteikumos Nr.155 “Noteikumi par ūdens lietošanas atļaujām””.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī”.

Akceptēts noteikumu projekts “Ziņu iesniegšanas Sodu reģistram un Sodu reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanas noteikumi”.

Izskatīšanai Ministru kabinetā akceptēts likumprojekts “Mobilizācijas likums”, kura mērķis ir noteikt tiesiskos un organizatoriskos pamatus Nacionālo bruņoto spēku, civilās aizsardzības sistēmas, valsts tautsaimniecības mobilizācijas sagatavošanai un īstenošanai, valsts materiālo un finansu resursu izmantošanai valsts apdraudējuma gadījumā, lai risinātu ar nacionālo drošību un valsts aizsardzību saistītos uzdevumus, kā arī likvidētu ārkārtējās situācijas un to sekas, valsts institūciju, pašvaldību, Latvijas Republikā reģistrētu juridisku personu un iedzīvotāju pienākumus un atbildību mobilizācijas gadījumā.

Izskatīšanai Ministru kabinetā akceptēts likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par kārtību, kādā valsts atbild par valsts aģentūras saistībām”.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!