• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālā budžeta izpildi 2001. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2002., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta ieņēmumiem jau 2002. gadā

Vēl šajā numurā

04.01.2002., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālā budžeta izpildi 2001. gadā

Valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā 2001.gads beidzies daudz veiksmīgāk, nekā plānots, — reālais budžeta deficīts ir vairāk nekā divas reizes mazāks nekā plānotais.

Sociālā budžeta ieņēmumi 2001. gadā, kā liecina Valsts kases operatīvie dati, bija 513 miljoni latu, izdevumi — 525 miljoni latu, deficīts — 12 miljoni latu. Pērnā gada budžeta likums paredzēja, ka sociālā budžeta deficīts būs 28 miljoni latu, tādējādi reālā izpilde ir ļoti laba.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš norāda, ka tas ir redzams nodokļu iekasēšanas uzlabošanas nopelns: “Valsts ieņēmumu dienests valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu iekasēšanai ir pievērsis īpašu uzmanību, ir ievērojami samazinājušies sociālā nodokļa parādi budžetam. Un sociālā budžeta gada rezultāti ir apliecinājums nodokļu iekasēšanas darba uzlabojumiem.”

2001.gadā tieši pusē laika — sešus mēnešus — sociālajā budžetā veidojās nevis deficīts, bet gan pārpalikums. Arī decembrī sociālā budžeta ieņēmumi (46 miljoni latu) par 5,5 miljoniem latu pārsniedza izdevumus (40 miljoni latu).

Precīzi dati par valsts budžeta izpildi Valsts kasē tiks apkopoti aptuveni divu nedēļu laikā un sagatavots oficiālais pārskats.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!