• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 3.janvārī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2002., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.649

Par Ministru kabineta 2001.gada 9.novembra rīkojuma Nr.546 "Par Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta reorganizāciju un Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldes izveidošanu" atzīšanu par spēku zaudējušu

Vēl šajā numurā

04.01.2002., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 3.janvārī, Ministru kabineta sēdē

Pamatā akceptēts pieņemšanai Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā “Grozījums likumā “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību””. Grozījums paredz papildināt likumprojektu ar 11.pantu: “11.pants. Lai nodrošinātu iespēju ikvienai personai iegūt informāciju par tiesību normām un to statusu, Tieslietu ministrija Ministru kabineta noteiktajā kārtībā sistematizē šajā likumā minētos tiesību aktus un tieslietu ministrs sniedz oficiālu paziņojumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” par tiem tiesību aktiem, kuri uzskatāmi par spēku zaudējušiem saskaņā ar šā likuma 10.pantu.”.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 22.oktobra noteikumos Nr.408 “Par politiski represēto personu uzskaiti, politiski represēto personu apliecību izsniegšanu un minēto apliecību uzskaiti””. Grozījumi izstrādāti, lai noteiktu kārtību, kādā ārvalstīs dzīvojošiem Latvijas Republikas pilsoņi var iegūt represētas personas statusu, noteikts, ka politiski represētas personas statusu ārvalstīs dzīvojošie Latvijas Republikas pilsoņiem piešķirs Totalitāro režīmu noziegumu izvērtēšanas komisija, bet dokumentu pārsūtīšana notiks ar Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību palīdzību.

Akceptēti “Noteikumi par valsts akadēmiskās izglītības standartu”, kuri nosaka valsts akadēmiskās izglītības standartu. Akadēmiskās izglītības stratēģiskais mērķis ir nodrošināt studējošajiem teorētisko zināšanu un pētniecības iemaņu apguvi, sagatavojoties patstāvīgai zinātniskās pētniecības darbībai izvēlētā zinātnes nozarē vai apakšnozarē. Akadēmiskā izglītība tiek īstenota akadēmiskās izglītības studiju programmās, pēc kuru sekmīgas apguves studējošais saņem akadēmisko bakalaura vai maģistra grādu attiecīgajā radniecīgu zinātņu nozaru grupā, zinātņu nozarē vai tās apakšnozarē.

Akceptēti noteikumi “Augstākās izglītības iestādē īstenojamo studiju programmu licencēšanas kārtība”, kuri nosaka kārtību, kādā licencējamas augstākās izglītības iestādē īstenojamās akadēmiskās un profesionālās izglītības programmas. Licences studiju programmas īstenošanai pieteicējs iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā pieteikumu licences saņemšanai. Pieteikumā tiek norādītas šādas ziņas: augstākās izglītības iestādes nosaukums; augstākās izglītības iestādes juridiskā adrese un tālruņa numuri; augstākās izglītības iestādes reģistrācijas apliecības numurs; studiju programmas nosaukums; studiju programmas kods; studiju programmas īstenošanas ilgums un apjoms; prasības, sākot studiju programmas apguvi; iegūstamais grāds vai kvalifikācija, vai grāds un kvalifikācija; vieta, kur īsteno studiju programmu (augstskola, tās filiāle vai koledža) un studiju programmas īstenošanas veids; tās personas vārds, uzvārds un amats, kuru augstākās izglītības iestāde pilnvarojusi kārtot ar licencēšanu saistītos jautājumus.

Pieteikumam pievieno šādus dokumentus: studiju programmas pašnovērtējums (salīdzinājums vismaz ar divām citās valstīs īstenojamām tāda paša līmeņa studiju programmām; atbilstība valsts akadēmiskās izglītības standartam vai profesijas standartam un valsts profesionālās augstākās izglītības standartam); augstskolas senāta (koledžas padomes) lēmums par studiju programmas ieviešanu; studiju satura un realizācijas apraksts saskaņā ar Augstskolu likuma 55.pantu; studentu prakses plānojums, norādot potenciālās prakses vietas; akadēmiskā personāla radošās un zinātniskās biogrāfijas (curriculum vitae), bet akadēmiskajām studiju programmām — apliecinājums, ka ne mazāk kā 30 procenti (universitātes tipa augstskolās — 50 procenti) akadēmiskā personāla ir ar doktora zinātnisko grādu; licences pieteicēja un plānotā akadēmiskā personāla nodomu līgumi, norādot, vai tas būs pamatdarbs vai darbs amatu savienošanas kārtībā, kā arī apliecinājums, ka vismaz 50 procentiem akadēmiskā personāla šī izglītības iestāde būs pamatdarba vieta; ar studiju programmu saistītie zinātniskie pētījumi un jaunrade, vispirms uzskaitot tos zinātniskos pētījumus, kurus veic izglītības iestādē pamatdarbā strādājošie; dokumenti, kas apliecina, ka licences pieteicējs studējošajiem nodrošinās iespējas turpināt izglītības ieguvi citā studiju programmā vai citā izglītības iestādē (finansiāls pamatojums vai līgums ar citu akreditētu izglītības iestādi), ja studiju programmas īstenošana tiks pārtraukta; augstākās izglītības iestādes reģistrācijas apliecības kopija.

Akceptēti noteikumi “Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība”, kuri nosaka kārtību, kādā licencējamas vispārējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, profesionālās vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, profesionālās pilnveides un profesionālās tālākizglītības programmas. Lai saņemtu licenci programmas īstenošanai, licences pieteicējs Izglītības un zinātnes ministrijā iesniedz pieteikumu. Pieteikumā norāda šādu informāciju: izglītības iestādes nosaukums; izglītības iestādes dibinātājs un izglītības iestādes juridiskais statuss; izglītības iestādes juridiskā adrese un tālruņa numurs; Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtās izglītības iestādes reģistrācijas apliecības numurs; programmas nosaukums; programmas īstenošanas ilgums un apjoms (izņemot vispārējās izglītības programmas); izglītības iestādes vadītāja vārds, uzvārds, tās personas vārds, uzvārds un ieņemamais amats, kuru izglītības iestāde pilnvarojusi kārtot licencēšanas jautājumus. Pieteikumam jāpievieno šādi dokumenti: Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtās izglītības iestādes reģistrācijas apliecības kopija; izglītības programma, kas izstrādāta atbilstoši Izglītības likumā noteiktajām prasībām (profesionālās ievirzes sporta izglītības programmām nepieciešams saskaņojums ar attiecīgo sporta veidu federāciju, profesionālās ievirzes mākslas un kultūras izglītības programmām — saskaņojums ar Kultūras ministriju, izglītības programmām, pēc kuru apguves un kvalifikācijas pārbaudījuma nokārtošanas tiek izsniegts Apsardzes darbības likumā noteiktais Apsardzes sertifikāts, — saskaņojums ar Valsts policiju); izglītības iestādes dibinātāja izsniegta izziņa par attiecīgās izglītības programmas īstenošanai nepieciešamo telpu nodrošinājumu (tikai pašvaldības un privātajām izglītības iestādēm).

Akceptēts rīkojums “Par mazuta aizdošanu Limbažu pilsētas domei”, kas atļauj valsts uzņēmumam “Materiālās rezerves” 2001./2002. gada apkures sezonā aizdot Limbažu pilsētas domei no valsts rezerves 500 tonnu mazuta siltumenerģijas ražošanai. Limbažu pilsētas domei uzdots līdz 2002.gada 1.jūlijam nodrošināt minētā mazuta daudzuma atdošanu valsts uzņēmumam “Materiālās rezerves”, kā arī kompensēt ar mazuta piegādi saistītos izdevumus.

Akceptēti noteikumi “Radioaktīvās vielas nesaturošu jonizējošā starojuma iekārtu likvidēšanas kārtība”. Iekārtu, kura nav nepieciešama turpmākai darbībai vai arī kuras drošība neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, likvidē persona, kurai speciālajā atļaujā (licencē) vai atļaujā darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem ir atļauta jonizējošā starojuma iekārtu demontāža un likvidēšana. Ja iekārtas īpašniekam vai valdītājam speciālajā atļaujā (licencē) vai atļaujā darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem nav atļauta jonizējošā starojuma iekārtu demontāža un likvidēšana, viņš rakstiski informē Radiācijas drošības centru par lēmumu likvidēt iekārtu, norādot iekārtas likvidēšanas iemeslu un iekārtas likvidēšanas operatoru.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību”, kurš akceptē vienošanās par sadarbību projektu. Kultūras ministrs pilnvarots parakstīt vienošanos.

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 26.septembra noteikumos Nr.330 “Vakcinācijas noteikumi””, kuri nosaka infekcijas slimības, pret kurām obligāti veicama vakcinācija, vakcinējamo personu (tai skaitā atsevišķās profesijās nodarbinātās vai paaugstināta riska grupās ietilpstošās personas) un vakcinācijas kārtību, kā arī obligātās minimālā nodrošinājuma prasības vakcinācijas veikšanai. Grozījumi Vakcinācijas noteikumos papildina vakcinācijas kārtību, kā arī nosaka primārās aprūpes ārsta atbildību par vakcinācijas pēctecības uzraudzību tā aprūpē reģistrētajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums “Par ikgadējā atvaļinājuma noteikšanu Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem un darbiniekiem 2002.gadā”, kurš nosaka, ka lielākajai daļai Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņu un darbinieku ikgadējais atvaļinājums 2002.gadā ir no 5.augusta līdz 1.septembrim. Valsts kancelejai un ministrijām uzdots minētajā laikposmā nodrošināt attiecīgās iestādes funkciju izpildi, paredzot tam nepieciešamo ierēdņu un darbinieku skaitu.

Akceptēti “Noteikumi par lauksaimniecības produktu sarakstu”, kuri apstiprina lauksaimniecības produktu sarakstu atbilstoši Eiropas kopienas līguma 1.pielikumam un saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru.

Apstiprināta 2002.gada lauksaimniecības attīstības programma. 2002. gada lauksaimniecības attīstības programma izstrādāta saskaņā ar Lauksaimniecības likuma 7. panta “Lauksaimniecības attīstības gada programma” prasībām un Valdības deklarācijā izvirzītajām prioritātēm. Likumā noteikts, ka Ministru kabinets katru gadu apstiprina lauksaimniecības attīstības gada programmu, kurā nosaka nozares attīstības uzdevumus nākamajam gadam un pamatuzdevumus triju gadu periodam, kā arī konkrētos to realizācijas pasākumus un mehānismus. Izstrādātā lauksaimniecības attīstības 2002. gada programma iekļauj sevī pašreizējo un prognozējamo situāciju lauksaimniecībā, kā arī pasākumus, kuru īstenošana plānota nākamajā gadā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2001.gada 30.janvāra sēdes protokollēmumā “Koncepcija par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tirgus sakārtošanu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām”, kas paredz, ka Finansu ministrija izstrādā un noteiktā kārtībā iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā: normatīvā akta projektu par nepieciešamajiem grozījumiem Ministru kabineta 1997. gada 27.maija noteikumos Nr.199 “Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem līdz 2002.gada 1.decembrim”.

Akceptēts rīkojums “Par Rīgas pilsētas atkritumu izgāztuves sanācijas un darbības turpināšanas projekta vadības komiteju”, lai nodrošinātu Rīgas pilsētas atkritumu izgāztuves sanācijas un darbības turpināšanas projekta īstenošanu, izveidot projekta vadības komiteju šādā sastāvā: vadības komitejas priekšsēdētājs: V.Makarovs — vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs; vadības komitejas priekšsēdētāja vietnieks: M.Tralmaks — Rīgas pilsētas izpilddirektors; vadības komitejas locekļi: I.Emsis — Rīgas domes deputāts; I.Preimate — Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece; J.Pumpurs — Stopiņu pagasta padomes priekšsēdētājs; R.Vējonis — Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors.

Akceptēta Zemkopības ministrijas iesniegtā “Lauksaimniecības subsīdiju valsts programma 2002. gadam”. Zemkopības ministram Atim Slakterim uzdots saskaņā ar Lauksaimniecības likuma 7.panta trešo daļu noteikt un apstiprināt lauksaimniecības subsīdiju valsts programmu 2002.gadam detalizētas ieviešanas procedūras. Zemkopības ministram uzdots iesniegt atkārtotai apstiprināšanai Ministru kabinetā lauksaimniecības subsīdiju programmu 2002.gadam, ja pamatprogrammā paredzētais līdzekļu sadalījums gada laikā tiek grozīts.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 29.februāra sēdes protokollēmumā “Par valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra”, valsts akciju sabiedrības “Latvijas Attīstības aģentūra” un Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas reorganizāciju”, kuri paredz jautājumā par Centrālo dzīvojamo māju privatizācijas komisiju: noteikt, ka Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas likvidācija tiek sākta ar 2002 .gada 31.martu; noteikt, ka Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas tiesības un saistības pārņem Mājokļu aģentūra saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 4.septembra sēdē apstiprināto Mājokļu un īres normatīvo aktu un institucionālās struktūras pilnveidošanas koncepciju.

Akceptēts rīkojums “Grozījums Ministru kabineta 1996.gada 27.novembra rīkojumā Nr.474 “Par valsts īpašuma objektu nodošanu Liepājas ostas pārvaldes valdījumā””, kas paredz Liepājas ostas piestātnes Nr.84 izslēgšanu no saraksta, ar kuru tā bija nodota Liepājas ostas pārvaldes valdījumā.

Akceptēts rīkojums “Par nekustamā īpašuma Liepājas ostas piestātnē Nr.84 saglabāšanu valsts īpašumā”, kas paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Aizsardzības ministrijas valdījumā nekustamo īpašumu — piestātni 150 m garumā un zemesgabalu 3307 m2 platībā — Liepājas ostas piestātnē Nr.84. Aizsardzības ministrijai uzdots nekustamo īpašumu noteiktā kārtībā ierakstīt zemesgrāmatā uz valsts vārda Aizsardzības ministrijas personā, nosakot, ka minēto nekustamo īpašumu nedrīkst izmantot saimnieciskai darbībai ar nolūku gūt peļņu.

Akceptēti noteikumi “Atkritumu poligonu ierīkošanai, atkritumu poligonu un izgāztuvju apsaimniekošanai, slēgšanai un rekultivācijai izvirzāmās prasības”, kuri nosaka atkritumu poligonu ierīkošanai, poligonu un izgāztuvju apsaimniekošanai, slēgšanai un rekultivācijai izvirzāmās prasības.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!