• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ielu tīrīšanu un sniega izvešanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2002., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārbaudi Austrumu robežkontroles punktā

Vēl šajā numurā

04.01.2002., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ielu tīrīšanu un sniega izvešanu Rīgā

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta sniegtās informācijas, Rīgas pilsētā 2001.gada beigās un 2002.gada sākumā ielu attīrīšanai no sniega ik dienu pilsēta tērē aptuveni divreiz vairāk līdzekļu, nekā plānots. Rīgas 2001.gada budžetā ielu uzturēšanai ziemas apstākļos bija paredzēti 880 660 latu. Tomēr maģistrālo ielu tīrīšanai jau līdz 2001.gada decembrim bija iztērēti vairāk nekā 653 tūkstoši latu, rajona nozīmes ielu tīrīšanai — vairāk nekā 54 tūkstoši latu. Decembrī sakarā ar intensīvajiem nokrišņiem darbu apjoms būtiski palielinājās un Rīgas domei šim mērķim nācās piešķirt papildu līdzekļus.

Rīgas 2002.gada budžetā ielu tīrīšanai ziemas sezonā ir paredzēti 1,02 miljoni latu, taču pēdējās nedēļās šie līdzekļi tiek tērēti straujāk, nekā plānots.

Pēc Rīgas pilsētas pašvaldības policijas datiem, tikai triju dienu laikā — 2001.gada 30. un 31.decembrī un 2002.gada 1.janvārī — ir sastādīti 113 apskates akti par sniega nenotīrīšanu 3 metru rādiusā ap ielas malā uz ilgāku laiku atstātu transporta līdzekli, kā to paredz 1999.gada 14.decembrī pieņemtie Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.54 “Rīgas teritorijas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi”. Vecā gada pēdējās dienās un jaunā gada pirmajā dienā sastādīti vairāk nekā 100 apskates akti par nenotīrītajām ietvēm. Savus pienākumus ne vienmēr pienācīgi pilda namu pārvaldes, namīpašnieki, tirdzniecības un pakalpojumu sfēras objektu īpašnieki, kā arī citi apsaimniekotāji, kuriem ir pienākums rūpēties par sniega novākšanu noteiktās teritorijās.

Lai nodrošinātu netraucētu sniega izvešanu no pilsētas centrālajām ielām, ko apgrūtina tajās novietotie transportlīdzekļi, un lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks ir izdevis rīkojumu, kurā noteikts, ka SIA “Rīgas luksofors” ir jānodrošina ceļa zīmju Nr.326 “Apstāties aizliegts” ar nepieciešamajām papildzīmēm izvietošana Rīgas pilsētas A zonā saskaņā ar satiksmes organizācijas shēmām rīkojuma pielikumā norādītajās ielās un to posmos.

Ir norādīts, ka ceļa zīmes Nr.326 “Apstāties aizliegts” ar attiecīgajām papildzīmēm rīkojumā minētajā zonā tiek izvietotas uz laiku līdz šī rīkojuma atcelšanai.

Bez tam Rīgas pilsētas Galvenajai policijas pārvaldei kopā ar Rīgas Pašvaldības policiju ir jāveic ceļu satiksmes uzraudzība ielās, kurās izvietotas rīkojumā minētās ceļa zīmes.

A/s “Rīgas autostāvvietas” ir uzdots nodrošināt ar speciālo tehniku Rīgas pilsētas Galveno policijas pārvaldi, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt ielās atstāto automašīnu pārvietošanu likumā noteiktajā kārtībā.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

SNIEGS2.JPG (24281 bytes)
02.01.2002. Šarlotes iela Rīgā
SNIEGS1.JPG (26625 bytes)
02.01.2002. Vaļņu iela Rīgā
SNIEGS5.JPG (21681 bytes)
03.01.2002. Brīvības iela Rīgā
SNIEGS3.JPG (21133 bytes)
02.01.2002. Vaļņu iela Rīgā Foto: A.F.I.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!