• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2001. gada 28. decembra lēmums Nr. 25/6 "Par "Noteikumu par pieļaujamām novirzēm apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošanai pa valūtām" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.2002., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par integrācijas vezumu, kam vajadzīgi stipri finansu zirgi

Vēl šajā numurā

03.01.2002., Nr. 1

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 25/6

Pieņemts: 28.12.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 25/6

Rīgā 2001. gada 28. decembrī

Par “Noteikumu par pieļaujamām novirzēm apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošanai pa valūtām” apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6.–8. un 17. pantu, Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 41.1 pantu,

Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome n o l e m j:

1. Apstiprināt “Noteikumus par pieļaujamām novirzēm apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošanai pa valūtām” (pielikumā).

2. Noteikt, ka ar šī lēmuma 1. punktā minēto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas 04.07.2000. rīkojums Nr. 71 “Par pieļaujamām novirzēm apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošanai pa valūtām”.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U.Cērps

Noteikumi par pieļaujamām novirzēm apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošanai pa valūtām

1. “Noteikumi par pieļaujamām novirzēm apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošanai pa valūtām” (tālāk tekstā — noteikumi) ir sagatavoti, pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasībām.

2. Saskaņā ar apdrošināšanas un pieņemtās pārapdrošināšanas līgumiem, kuros paredzēts izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību ārvalstu valūtā, apdrošinātājs veido atbilstošus tehnisko rezervju ieguldījumus tādā ārvalstu valūtā, kādā paredzēts segt apdrošināšanas saistības.

3. Noteikumu 2. punktā minēto prasību var neievērot, ja saskaņā ar šo noteikumu veidojamo tehnisko rezervju ieguldījumu apjoms vienā ārvalstu valūtā ir mazāks par 7% no visu tehnisko rezervju ieguldījumu kopsummas.

4. Pa valūtām nesaskaņoto tehnisko rezervju ieguldījumu apjoms nedrīkst pārsniegt 20% no tehnisko rezervju apjoma attiecīgajā ārvalstu valūtā. Šī prasība neattiecas uz 3. punktā minētajiem gadījumiem.

5. Šo noteikumu prasības neattiecas uz tirgum piesaistītajiem dzīvības apdrošināšanas līgumiem.

6. Apdrošinātājam jāizstrādā un jāapstiprina iekšējā kārtība, kādā tiek nodrošināta un dokumentēta apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošana pa valūtām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!