• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrija, atskatoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.2002., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 1.janvārī spēkā stājušamies dokumentiem

Vēl šajā numurā

03.01.2002., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrija, atskatoties

2001.gadā:

1. Konsekventi veidota un īstenota ekonomikas attīstībai labvēlīga finansu politika: izstrādāts un laikus Saeimā pieņemts 2002.gada budžets; sagatavoti un pieņemti grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli, kas paredz no 2002.gada sākt pakāpenisku UIN samazināšanu līdz 15%; sagatavotas un pieņemtas ienākumu nodokļu likumu izmaiņas, lai veidotu kuģošanas sektora attīstībai labvēlīgu nodokļu politiku; izstrādāts un pieņemts jauns likums par nodokļiem SEZ un brīvostās.

2. Gatavoti normatīvie akti, lai noteiktu precīzāku un ekonomiskāku valsts naudas izlietojumu: pieņemts jauns, pilnīgāks un stingrāks likums par valsts un pašvaldību pasūtījumiem — no 2002.gada sāks darboties Iepirkumu uzraudzības birojs, kam ir daudz lielākas tiesības kontrolēt konkursu norises godīgumu; sākta valsts pārvaldes darbinieku vienotas atalgojuma sistēmas izveide; attīstīta iekšējā audita sistēma, kas augstu novērtēta no ES puses.

3. Uzlabota nodokļu iekasēšana un ievērojami apkarota kontrabanda: akcīzes nodoklis gada beigās iekasēts mēnesī vidēji par 2,8 miljoniem latu vairāk nekā gada sākumā, pievienotās vērtības nodoklis — vidēji par 4,8 miljoniem latu vairāk un sociālās apdrošināšanas iemaksas — vidēji par 1,8 miljoniem latu vairāk nekā gada sākumā; aizturētas lielas kontrabandas kravas, sakārtojot legālās uzņēmējdarbības tirgu un iekasējot budžetā papildu līdzekļus.

4. Veiksmīga starptautiskā sadarbība: 10 ES iestāšanās sarunu sadaļas ir arī Finansu ministrijas kompetencē (6 sadaļas tieši, 4 sadaļās apakškomponentes), un 2001.gada laikā slēgtas 7 no šīm sadaļām; tiks izpildītas apņemšanās, ko valdība noteikusi 2001.gadam ekonomiskās sadarbības memorandā ar SVF; augstāks kredītreitingu aģentūru vērtējums Latvijai — pozitīvs nākotnes vērtējums; sākta ES pirmsstrukturālā fonda ISPA līdzekļu izmantošana, Latvija kā piektā ES kandidātvalsts saņēmusi akreditāciju pirmsstrukturālā fonda SAPARD līdzekļu izmantošanas sistēmai.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!